5. Parti GTP mi?

Kuliselerde günlerdir MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin “Mecliste 5 parti olacak” sözleri yankılanıyor.

Müşerref Seçkin Yazar muserrefseckin@gmail.com

Yorumlar, seçim sonrası AKP ile koalisyon yapmaya gönüllü gözüken Bahçeli’nin bir taktiği mi ? Yoksa gerçekten bildikleri mi var ? Bunları araştırırken MHP’de çok etkin bir görevde bulunan eski bir tanıdıkla konuştum.

Ona göre bu bilgiler sağlam. 2006 yılında kurulan ve başında Tuna Bekleviç’in olduğu Güçlü Türkiye Partisi ‘nin teşkilatları 2008 ‘de AK Parti’ye katıldı. Ancak GTP kapatılmadı. Daha doğrusu herhangi bir parti kapatılma riskine karşı uyutularak bekletildi. Parti’nin kurucusu Tuna Bekleviç ise AKP’den Edirne’den beklediği milletvekili adaylığını da ne 7 Haziran’da ne de 1 Kasım için bulabildi

Bilgisine ve sezgisine güvendiğim MHP’li tanıdık AKP muhaliflerinin bu partinin çatısı altında toplanacağını öne sürüyor…

YENİ VEKİLLERE SENDİKA SÜRPRİZİ…

7 Haziran’da seçilen vekiller koltuklarına ısınamadan yeniden seçime gidiyor. TBMM o yüzden en yoğun çalışması gereken bugünlerde bomboş.

Ama çalışanlar da var. Onlar da meclisin emektar memurları. Sayıları 2 bin 800..Sendika kurma girişimlerine konan engelleri aştılar ve Anayasa Mahkemesi onlara da sendika kurma hakkı verdi.

Şimdilik 7 kişiler. Ya bir başka sendikaya katılmak ya da kendi sendikalarını kurmak konusunda kararsızlar. İşleri de zor. Son dönemde alınan memurlar iktidara yakın olduğu için sendikla olma konusunda isteksiz. Faaliyette bulunan bire memurla konuştum.

“Arkadaşların anlamaları lazım. Mecliste her şey taşarona havale ediliyor. Temizlik ,çayocakları, park ve bahçeler hatta şöförler bile taşaron oldu. Şu anda Meclise bağlı Milli saraylardakiler dahil 3 bin civarında taşaron çalışanlar var. Eğer haklarımızı korumazsak bizi de gönderip yerimize taşaron tutanak memuru filan alacaklar..Arkadaşları ikna edebilirsek yeni meclisimizi de milletvekillerimiz sendikalı memurlarla karşılaşacaklar”

Tüm yazılarını göster