Tarih Dedektifi

Yazar tarihdedektifiniz@gmail.com
TÜM YAZILARI
Arnavut Güzeli Zeynep Vlore'nin Gizemli Ölümü: Aşk Cinayeti mi, Siyasi Suikast mi? Zeynep Vlore'nin Londra'da ne amaçla bulunduğu ise merak konusuydu. Trajik ölümünün ardında kıskançlığa bağlı bir aşk cinneti mi yoksa uluslararası politikalar mı yatıyordu?
Sosyalist Listowel Kontu: William Francis Hare Henüz yirmili yaşlarının başındaydı ki bir gün arkadaşlarına servetinden ve unvanından vazgeçtiğini söyledi. Melek Moroni'nin Altınları Kamuoyunda çok eşliliğe izin vermeleri, disiplinli aile yapıları ve alkol, tütün gibi maddelerden uzak durmalarıyla bilinen Mormonit yapılanma, 1830 yılında Joseph Smith tarafından kuruldu.
Artvin Canavarı ve Düsseldorf Canavarı 1930 tarihli Reynolds's Newspaper gazetesi; yakalandıktan sonra suçlarını itiraf eden "Karındeşen Düsseldorf Vampiri"nin karısının, ona çok kızgın olduğunu yazdı. Arabistanlı Lawrence Aircraftsman Shaw Olunca Lawrence ölmeden önce, bunları inceleme ve tasnife çalışmıştı. 19 Mayıs 1935 günü yerli ve yabancı basının gündemine, casus Lawrence'ın ölüm haberi düştü. Doktor Voronoff'un Gençlik Aşısı New York Times gazetesi; ilk çıktığı zamanlar Dr. Voronoff'un çalışmasını: "Bilim, inanılmaz bir gelecek vaadediyor!" başlığıyla duyurmuştu. Darülfünun Münevveri Halil Halid Bey 1911'de Kral V. George'un taç giyme töreni için verilen garden partide Halil Halid Bey de vardı. Rasputin'in ölümü Kimdi bu Rasputin? Nasıl bir çevrede büyümüştü? St. Petersburg sarayına nasıl nüfuz etmişti? Neden nefret edilen bir adama dönüşmüştü? Lordların Esrarengiz Ölümleri Kral Tut'un mezarının açılmasından kısa bir süre sonra, ani ve gizemli ölümler görülmeye başladı. Amelia Earhart'ın Kayboluşu Amelia Earhart'ın doğumundan, kaybolduğu tarih olan 02 Temmuz 1937'ye kadar hakkında konuşulacak çok şey vardı. Sir Arthur Conan Doyle'un Ruhu Ne Anlatmak İstiyor? 09 Temmuz 1930 tarihli Cumhuriyet gazetesi onun ölüm haberine: "Conan Doyle - Meşhur Romancı Öldü - başlığıyla küçük bir yer ayırdı. Ayı Tarafından Kaçırılıp Tecavüze Uğrayan Genç Kız Hasan Ali Toptaş'ın "Gölgesizler" adlı romanını okuyanlar, bu hikayeyi anımsayacaklardır.