Lifestyle

Yazar editor@medyafaresi.com
TÜM YAZILARI
Aşk mı delilik mi? Hücrelerimiz simetrik olacak şekilde ikiye bölünerek çoğalsa da genetik hatalar ve çevre faktörleri nedeniyle vücudumuzun iki yanı tam simetirik olarak doğmuyoruz. Bu yüzden eş seçimimde bilinçsizce simetriyi hedef alıyoruz. Bunun daha doğurgan, dayanıklı ve sağlıklı nesiller için bilinçsizce tercih ediyoruz.
Kış yorgunluğundan kurtulmanın yolları Mevsimsel depresyon en sık kışın görülüyor. Yağışlı ve bulutlu hava şartları nedeniyle güneş ışığının eksikliği beyinde, mutluluk hormonu ve ciltte D vitamini üretimini azaltıyor. Lahananın bilinmeyen faydaları Lahana, C ve K vitamini kaynağı olarak mükemmel bir besindir. 
15 adımda Sibirya kışına hazırlık Ağır kış şartlarının kapımızı çaldığı şu günlerde sağlığımızı korumak için çok daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Yeni yılda sağlığınız için yeni kararlar Çoğumuz yılbaşını önemli kararları uygulamak için bir başlangıç olarak kabul ederiz. Gelin en değerli hazinemiz olan sağlığımız için de bunu uygulayalım. Ama unutmayalım ki çoğumuz devamını getiremiyoruz çabuk vazgeçiyoruz. Çocuğunuza gazlı içecek içirmeyin Sağlıklı bir yaşama nasıl kavuşulur? Dr. Özgür Şamilgil sizin için yazdı... Besinler nasıl pişirilmeli? Vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan alımı hayati derecede olan bazı vitaminler ve aminoasitler sadece hayvansal besinlerde bulunuyor.  En güçlü ilaç: Gülmek Gülmek oldukça bulaşıcı ama grip gibi zararlı olmanın aksine kişileri bir arada tutucu, sağlığa sayısız yararı olan bir olay. Saçlarınız neden dökülüyor? Modern yaşamın getirdiği yaygın sağlık sorunlarından birisi de saç dökülmesi! Sağlam saçlarını hapsolduğu kuleden aşağı sarkıtıp sevdiği Prens için merdiven yapan Rapunzel artık masallarda kaldı. Lifli besinlerin faydası ne? Makrobesinler yani miktar olarak çok tüketilmesi gerekenler; karbonhidratlar, yağlar, proteinler, lifler ve sudur. Mikrobesinler ise daha az miktarda tüketilmesi gereken mineraller ve vitaminlerden oluşur. Haftada iki gün iştahınızı tutun.. Diyet ve/veya egzersiz mi daha etkili hala tartışılıyor! Kadınlar mı, erkekler mi daha çok hastalanıyor? Menopoz sonrasına kadar kadınlar kalp krizine karşı göreceli olarak korunuyorlar. Bu demek değil ki, menopoz öncesi kadın kalp krizi geçirmez. Sağlıklı yaşam için 18 kritik öneri Alkol, çay ve kahve su ihtiyacını karşılamaz tersine idrarla su kaybına neden olur. İçerseniz de her birinin yanında bir bardak su tüketimi kaybı engelleyebilir.