Anibal Güleroğlu

Yazar guleranibal@yahoo.com
TÜM YAZILARI
Duy Beni: Gençlerin zorbalıkla sınavı Sürekli ekranda olmanın ve tahrik edici zorbalığın ekmeğini ikinci bölümde yemeye başlayan ‘Duy Beni’ şu an için rahat görünüyor. İstemem yan cebime koy’ misali izleyici hem şikâyet ediyor hem izliyor...
Anibal Güleroğlu Yazdı: Kuş Uçuşu ile medyaya bakış Dizide aslanların dünyasını altüst etmeye yeminli kuş, ‘Haberin peşinden koş, kişilerin değil’ nasihatiyle umduğunu bulamamanın hırsına kapılan ve hayranı olduğu sunucu Lale Kıran’ı tahtından etmek için sinsi bir süreç başlatan Aslı, aslanlarla savaşan kuş olmanın hakkını veriyor. Erdal Beşikçioğlu'nun Hakim Dizisine Çarpıcı Eleştiri Farklı nitelikleriyle öne çıkartılan savcı-avukat-hâkim-komiser karakterleri ekranı basmış durumda. 2017-2019 yılları arasında yayınlanan ‘Kvodo’ adlı İsrail yapımından uyarlanarak izlenme rekorları kıran dizinin Türkiye ayağı olarak karşımıza çıkan ‘Hâkim’ de bunlardan biri.
Yeni doktorumuz sınavı geçti ama.. İlk bölümüyle Total’de yedinci, AB’de ikinci, ABC’de üçüncü sırada yer alarak sınavı geçtiğini gösteren ‘Kasaba Doktoru’ nasıl bir yapım? Artıları, eksileri neler? Kısaca değerlendirelim istedik. Pera Palas’ta Gece Yarısı ikilemi Kuşkusuz dizinin ilk bölümünde karakterin şapşik tavırlarını, heyecanlı konuşmalarını yadırgayan çıkabilir. Ekranın en bela sever ailesi Kardeşlerim’in sergilediği aile tablosu kötü örnek olayında ele alınmak için birebir aslında Sezonun iz bırakan ‘En’leri Güney Kore yapımı olan ‘Innocent Defendant’ dizisinden uyarlanan ‘Mahkûm’ ilk bölümden izleyiciyi kendine çekmeyi kolayca başardı. Bize göre de sezonun ‘En başarılı uyarlaması’ etiketini hak etti. Annemizi Saklarken ne oldu? Peki, ‘Annemizi Saklarken’ ne oldu da pek çok artısı bulunmasına rağmen böyle bir hayal kırıklığı yaşadı-yaşattı? Değerlendirelim birlikte… Umuttan Hüsrana Dönüşenler Bu bağlamda sezonun ekran performanslarını değerlendirdiğimizde, Star TV’yi ve FOX’u hüsran yaşayan kanalları olarak görmemiz mümkün. Elbet Bir Gün diyemedik Peki bu hüsranı sadece reytinglere bağlamak ne derece gerçekçi olur? ‘Elbet Bir Gün’ dedirtmeye soyunanların hiç mi katkısı yok erken finalde? Gelin bakalım birlikte… Sadakatsiz’in nefesi tükendi! Orijinalin yetmediği yerde kaliteli bir özgünlük yaratılamayarak klişelerle heba edilen içeriğe bakıp ‘Çok yazık’ diyoruz. Yalancı, Yargı, Evlilik Hakkında Her şey Malumunuz ara ara belli konulara yoğunlaşmak, iş yapan temaları kabak tadı verdirene kadar evire çevire işlemek dizi sektörünün bariz alışkanlıklarından. El Kızı’nın Hüzünlü Hikâyesi… "FOX’un aynı adı taşıyan dizisi de romanın izinden gitmeye niyetlenmekle birlikte, birebir uyarlama olmak yerine orijinal içerikten ‘devam öyküsü’ geliştirmeye niyetli bir iş görünümünde. ‘El Kızı’nın hüzünlü hikâyesinde niyetlerle gerçekler örtüşür mü?" Yazın En Büyük Fiyaskosu: Cam Tavanlar Fark yaratmak adına yola çıkarken yolu şaşırıp fiyaskoya dönüşmek… Pek çok alanda kolayca yaşanabilecek bir durum. Dünya Hali deyip geçmeyin Geçtiğimiz günlerde çekimleri başlayan ve tanıtımı yayınlanan dizinin bu iddiasını destekleyense, benzersiz kurgusu ve kendine has komedi diliyle ekranların yeni eğlencesi olma hedefi. Fatma’nın Görünmez Kadınlığı Ekran dizilerinde kadınlar kendi kimlikleri ve eylemleriyle daha fazla ön plana çıkartılıp görünür kılınırken dijital platformlar için hazırlanan yapımlar da bu değişime daha özgür bir boyut kazandırmakta.