Neden Buz Lazer Yaptırmalıyım?

Oldukça etkili olan buz lazer sayesinde, vücudunuzda en hassas noktalardaki kıllardan da kurtulmuş olacaksınız.

Lifestyle Yazar editor@medyafaresi.com

Pervin Dinçer

Öncelikle kıllardan kurtulmak isteyen kadınlar ve ayrıca bölgesel olarak kıllarından rahatsız olan erkekler için, kıllarla savaşmak oldukça zordur. Çünkü sürekli çıkar ve ayrıca kıllar işlem gördükçe daha sert ve gür çıkar. Yani bacaklarınızı jiletle almaya başladığınız anda, artık kılların daha sert bir şekilde ve daha hızlı çıktığını görebilirsiniz.

Pervin Dinçer

Bu durumda yaz aylarında keyifle giyinmek isteyen kadınlar için büyük sıkıntı doğuruyor. Haliyle hem kendini iyi hissetmek isteyen ve hem de eşine daha güzel görünmek isteyen kadınlar için, farklı arayışlar kaçınılmaz olurken, bu işleme jiletle devam etmek ise neredeyse birkaç günde bir temizlenmenize neden oluyor.

Tabii ki tüm bunlardan önce kendini düşünen ve kendisine değer veren kadınların istemediği bu kıllardan kurtulmak için mücadele etmesi gerekiyor. Artık yalnız değilsiniz ve buz lazer sayesinde, istenmeyen kıl ve tüylerden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Oldukça etkili olan buz lazer sayesinde, vücudunuzda en hassas noktalarda ki kıllardan da kurtulmuş olacaksınız. Rahatsız eden tüm kıllardan ve hatta genital bölgenizdeki kıllardan da kurtulabilirsiniz. Buz lazer vücutta çok daha geniş alanlara uygulama yapılmasına imkân sunan dalga boyu farklı başlıklara sahip olmasından dolayı ve soğuk uygulama ile birlikte kıl köklerini de tahrip ettiği için, sonuçları da oldukça etkili olmaktadır.

Kendinizi Sevin! Kıllarınızdan Arının!

Diğer epilasyon uygulamalarına karşın, buz lazer birçok avantajda sağlıyor. Bunların başında seansların daha kısa sürmesi ve bu kısa sürede dahi gözle görülür değişiklikleri görebiliyor olmanızdır. Ayrıca seanslar arasında 7-10 günlük bir süre olduğu için, bu sürede vücudunuz dinlenmiş, yenilenmiş oluyor ve bir önceki seansta görünmeyen kıllar çıkıyor. Bu kılların çıkması ile birlikte, uygulama artık bu bölgelere de yapılmaya başlanıyor. Yani buz lazer sayesinde, bir yer gitti, diğer yer kaldı gibi sorunlarda ortadan kalkmış oluyor. Genel olarak buz lazer tüm vücut tiplerine uygun olarak karşımıza çıkıyor.

Daha doğrusu bizim toplumuzda yaşayan kadınların vücut tiplerine uygun bir uygulama olarak biliniyor. Her seans duruma göre 40-60 dakika arası sürüyor. Ayrıca çok etkili olduğu için diğer epilasyon yöntemlerine nazaran başlıkları ile birçok noktaya müdahale edilebiliyor. Buz lazer fiyatları bakımından da cebinizi üzmeyen fiyatlara sahip durumda. Epilasyon başlıklarının sık sık atışlar yaparak kıl köklerini tahrip ettiği için, burada yeniden kılların çıkması zor bir hale geliyor. Seanslar arttıkça daha fazla müdahale ile birlikte, kıllardan sonsuza kadar kurtulmanızda kaçınılmaz olmaya başlıyor. Özellikle tüm bu işlemlerin acısız ve ağrısız olması da büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Buz Lazer Yaptırın Cildinizi Yenileyin

Son yıllarda birçok kadının tüylerinden kurtulmak için çok fazla paralar harcadığı gözle görülür bir gerçek olmuş durumda. Tüy dökücü kremler, çeşitli ipl makineler ve daha onlarca farklı yöntemin yanında, ayrıca bunlar için ciddi uğraşlar verdiğinizi de düşünürsek eğer, tam bir çile çekiyorsunuz. Üstelik bunları yaparken cildinizi de ciddi anlamda tahriş ediyorsunuz ve bu da canınızı sıkıyor. Buz lazer cihazlar ile hem tüylerinizden kurtulmanızı ve hem de en kısa sürede cildinizin istediğiniz gibi yenilemeniz de kaçınılmaz oluyor. Çünkü kılların alınması ve tahriş olan bölgelerin de kendine gelmesi yani ufak döküntülerden sonra yenilerin daha canlı bir şekilde çıkması, bebek gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

Buz lazer cihazı deri üstünde ve altına herhangi bir zarar vermiyor. Çünkü direkt olarak kıl kökünü hedefleyen dalga boyları sayesinde, bölgelere göre de farklı başlıklar ve ışınlar uygulandığı için ve seviyelerinde buna göre hazırlanmasından dolayı, tüylerin çıkışını tamamen bitiriyor. İstenmeyen tüylerden ve kıllardan kesin olarak kurtulmak için bu işlemler belli periyodik seanslar ile yapılması gerekiyor.

Ancak mevsim fark etmiyor olsa da güzellik uzmanlarının önerisi bahar dönemlerinde yapılması yönünde. Tabii ki yaz aylarında da yapabilirsiniz ama belirli bir süre güneş ışınlarından uzak durmanız gerekecektir.

Buz lazer başlıkları soğutucu fonksiyona sahip olarak kıl köklerine soğuk hava yollayıp, burada kıl köklerinin tahrip olmasını ve çıkmasını engelliyor. Yani kıl köklerinize de tam zarar vermiyor ve hava almaya devam ediyor. Sadece kılların çıkışı engellenmiş oluyor. Uygulama sırasında uyuşukluk hissi oluşsa da acı ya da ağrı gibi durumlar da olmuyor. Böylelikle ağrısız ve keyifli bir seans ile kıllardan arınmaya başlıyorsunuz.

Buz Lazer Nasıl Yapılır?

Evet önemli noktalardan bir diğeri ise tabii ki bu uygulamanın nasıl yapıldığıdır. Aslına bunun için bir çok video ve fotoğraf görmüşsünüzdür. Burada önemli olan sizin teninizi bilen ve kıllarınıza göre doğru metodu kullanan uzmanların elinde olmanızdır. Sonuçta herkes araba sürüyor ama herkes yarış pilotu olamıyor. Hatta gün içerisinde sürekli trafikte dahi olamıyoruz. Çünkü araba bizim için sadece bir araç ve bir noktadan bir noktaya gidiyoruz. Şoförler için ekmek kapısı olmasından dolayı, onlar bizim tam aksimize gün boyu "direksiyon sallıyor" ve bu işten para kazanıyor. İşte tam olarak güzellik uzmanları da bu işe yarıyor. FDA onaylı merkezleri tercih etmeniz burada önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Buz lazer 4 - 6 seans arasında tamamlanıyor. Ama bu tamamlanma süreci kıllara göre değişiyor yani tüm vücutta işlem yapılıyorsa seans sayısı artacağı gibi, ten, kıl uyumuna ve zorluğuna göre de seans sayısı artabilir. Ama genel olarak 4-6 seans arasında sonuçlanıyor. Bu arada buz lazer fiyatları da seanslarına göre belirlenmektedir. Bunun için öncelikle güzellik uzmanı ile görüşmeli ve tavsiyelerine de uyararak, buna göre tedavi sürecine başlamanız gerekiyor. Cilt özellikleri, tüylerin gücü, yoğunluğu ve kalınlığı, hormonların etkisi dahi buz lazer sürecini arttırabiliyor.

Hormon arttırıcı ilaç kullananlar epilasyon yaptırmadan önce bu ilaçlardan kurtulmaları gerekiyor. Eğer ilaçları düzenli olarak kullanıyorsanız, doktorunuz ile görüşmeniz gerekiyor. Süreçleri doğru bilmek size zarar vermeyeceği gibi, neyin nasıl yapıldığını da öğrenmiş olursunuz. Tüm bunları aştıysanız eğer, artık ortalama 40-60 dakika süren seanslara da başlayabilirsiniz.

Epilasyondan sonra bir daha kıl çıkmayacak diye düşünmeyin. Çünkü uygulama sonrasında kıllar 3-4 gün sonra yeniden çıkmaya başlayacaktır. Ama güçsüz olacakları için kendi kendilerine dökülür ve size pürüzsüz bir cilt bırakır. Bu işlemin sürekli tekrarlanması yani seanslara düzenli katılmanız ile birlikte, artık sizin için adım adım kıllardan kurtulma süreci başlamış demektir.

Kıllara Elveda Demeye Hazır Olun

Normal epilasyon türlerinde işlem yapılan bölgede dökülme sonrasında yani buz lazer gibi dökülme işleminin ardından 4-6 hafta gibi bir sürecin ardından yeniden kıllar çıkmaya başlıyor. Bu durum buz lazer de ise 7-9 haftaya buluyor. Bu sizi endişelendirmesin. Bu durum zorlu ten rengi, güçlü kıllara sahip olan kadınlar ya da erkekler için geçerli bir durum. Çünkü bu gibi kişilerde seans sayıları da 2 katına çıkar. Haliyle buz lazer fiyatları da iki katına çıkacaktır. Ancak bunların çoğunu zaten öncesinde öğrenmiş olacağınız için, her hangi bir endişeye de mahal vermemiş olacak ve her seans sonrasında kıllara elveda demiş olacaksınız.

Kılların uzama evreleri sebebiyle epilasyondan ve tüm kılların aynı dönemde de uzamayacağı da düşünülerek tam sonuç alabilmek için mutlaka birden fazla seans yaptırmak gerekir. Ancak bu Epilasyon, tüm epilasyonlar arasında her açıdan fark yarattığı için en kısa sürede çözüm alınır. Buz lazer epilasyon sayesinde kıl köklerine kademeli ısıtma yöntemi ile etkili tahribat yapılır. Bu işlem etrafa da zarar vermediğinden dolayı deri hiç zarar görmez ve tabii ki diğer uygulamalarda ki gibi yanıklar oluşmaz.

Sağlıklı Bir Buz Lazer Sizi Bekliyor

Kademeli ısıtma yöntemi sayesinde ve ayrıca yüksek enerjili dalga boyları ile birlikte ince ve açık renkli kıllarda bile maksimum etki elde ediliyor. Seansların uygulanması ise oldukça konforlu olduğu için, yaptıranlar masaj keyfi de almış oluyor. Diğer eski lazer epilasyonların yarattığı görüntülerden de kurtulmak ve acı çekmeden ağrısız olarak kıllardan kurtulmak sizin elinizde. Seansta bir taraftan da cildi buz gibi soğutan kontak soğutma sistemi bulunuyor olması her anlamda sağlığınız ve cildinizin yenilenmesine de etki ediyor.

Tabii ki bu tür işlemleri merdiven altı yapanlarda bulunuyor. Epilasyon cihazların düzenli olarak bakımlarını yaptırılması en önemli etken olurken, bakımı yapılmayan cihazlar soğutma işlemini tam yapamadığı için etkisi de az oluyor. Üstelik buz lazer fiyatları güvenilir merkezlere göre uygun olsa da, seanslar daha uzun olur ve kıllarda azalma da olmaz. Şunu da belirtelim ki ağda yapılarak bu uygulama yapılmak. Ağda kılları kökünden çektiği için lazer ışınları kılları göremez. Bu nedenle jilet ile işlem yapılması gerekiyor.

Eğer buz lazer öncesi ağda yapılması gereken bir yerle karşılaşıyorsanız, oranın da sıkıntılı bir yer olduğunu söyleyelim. Diğer bir durum ise ağrı çekmenizdir. Eğer ki ağrı hissediyorsanız, yanlış bir yerde hiçbir faydası olmayan buz lazere maruz kaldınız demektir. Buz lazer seansları ince tüylü zorlu bölgelerde ortalama 8 seansta yapılmaktadır. Ancak bunu da fırsat bilenler bunu 10 seans yaparak daha fazla ücret alırlar.

Bu gibi yerlerden uzak durarak, artık sizde buz lazer yaptıracağınız güzellik uzmanını ve buz lazer kliniğini bulabilirsiniz.

Tüm yazılarını göster