Cemaatle küserken Ergenekon’la mı barışacak?

Başbakan gücünü ve koltuğunu muhafaza etmek istiyorsa tavsiyem, arkasındaki safları sıklaştırmaya devam etsin, öbür mahalleden ona fayda gelmez.

Enis Ersoy Yazar enis.ersoy@hotmail.com

Başbakan toplumsal barışı yeniden inşa edecekmiş. Tam da seçim dönemine denk gelen bu hazırlık acaba nereden icap etti? Yoksa yeni bir balkon konuşması mı bizi bekliyor.

Peşinen söyleyeyim, değil balkona, gökdelenin çatısına çıksa Erdoğan’ın küstürdüğü insanlarla yeniden barışması çok zor, hatta im-kan-sız!

Projenin adı “toplumsal barışı yeniden inşa planı” olacakmış. Bunu yazan, Erdoğan’a çok yakın bir isim Yeni Şafak’ın Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi.

Hem Ergenekon ve Balyoz mahkumlarının, hem de çözüm sürecinin yararlanabileceği bir formül bulunacakmış. Adı ‘af’ değil ama bir tür af, anlayın işte.

Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davaların tek amacının Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıkmak olduğuna inanan milyonlarca insan yaşıyor bu ülkede. Evet, son dönemde sesleri pek çıkmadı, çıkamadı. Ama ilelebet susacak değiller ya?

Hükümet bugün, ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ mantığıyla tutuklu askerleri bir formül bulup dışarı çıkarırsa, herkes hiçbir şey olmamış gibi mi yapacak? Çekilen onca acı, çalınan yıllar unutulup gidecek mi?

“Ergenekon’un savcısıyım” diyen Erdoğan değil miydi? Şimdi şartlar değişti diye ‘Ergenekoncuların’ avukatı olup onları özgürlüklerine mi kavuşturacak?

Başbakan ‘Toplumsal barışı yeniden inşa’ projesiyle, belli ki küstürdüğü diğer kesimlerin de bir şekilde gönlünü almayı planlıyor. Acaba ‘çapulcu’ dediği Gezi eylemlerine katılan 3 buçuk milyon(emniyetin rakamı) insan da buna dahil mi?

Acaba alkol yasası tartışılırken “gidin evinizde için” dediği insanlara nasıl bir jest yapacak? Bir akşam sofralarına mı misafir olacak?

“Kızlı-erkekli” gibi saçma sapan bir gündem oluşturarak, kendi yaşam tarzını paylaşmayan gençleri aileleri ve toplum karşısında zor durumda bıraktığı için nasıl bir özür dileyecek?

Bakanının kolundaki 700 bin liralık saati, çoluk çocuk tutuklu işadamının(!) jetiyle yapılan umre gezilerini, ayakkabı kutularındaki paraları açıklayamadan, soyulduğunu düşünen toplum kesimleriyle nasıl barışacak?

Ben bu ‘toplumsal barışı yeniden tesis’ projesinin tutacağına hiç mi hiç ihtimal vermiyorum. Başbakan gücünü ve koltuğunu muhafaza etmek istiyorsa tavsiyem, arkasındaki safları sıklaştırmaya devam etsin, öbür mahalleden ona fayda gelmez.

https://twitter.com/enisersoy35

Tüm yazılarını göster