Beşiktaş'a tehdit sökmez!

Şimdi, kurulan tezgah artık daha net bir şekilde gözler önünde. 111 yıllık bir kulüple oynamaya kalkmak neymiş, bunu da oturup başkaları izlesin bakalım.

Enis Ersoy Yazar enis.ersoy@hotmail.com

Beyefendi çıkmış kürsüye, demokrasi dersi veriyor; “Ahmet Necdet Sezer diye bir saksıyı önünüze koyarız, siz de seçersiniz.”

Kendisini, Recep Tayyip Erdoğan değil de halk seçti ya, bakan koltuğuna halk oturttu ya, Sezer’in seçiliş biçimini beğenmiyor.

Tepkiler artınca çeviriyor kazı, yanmadan kurtarırım diye; “Saksı örneğini, Sayın Sezer’in şahsına bir saygısızlık anlamında söylemiyorum. Milli iradeye saygısızlık anlamında söylüyorum.”

Neymiş, seçildiği zaman Sezer’i tanıyan yokmuş. Doğru söylüyor, hukuku tanımayan bir iktidarın bakanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı nereden tanıyacak?

Sözlerin sahibi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu. Hani, çay istediği vatandaşın kapısından kovduğu, evine almadığı devlet büyüğümüz.

Sayın Müezzinoğlu, siyaseten verdiği kararları eleştirebilirsiniz ama bu ülkenin cumhurbaşkanlığı yapmış bir insana ‘saksı’ demek sizin haddiniz değildir. Özellikle de Ahmet Necdet Sezer gibi, devlet kaynaklarını kendi hesabına kullanmama konusunda örnek bir insana.

Keşke, herkes onun gibi kırmızı plakasına güvenmeden kırmızı ışıkta durmayı bilse, alışveriş yaparken halkın arasında karışıp, sıraya girmekten korkmasa. Keşke bugünün siyasetçilerinin çocukları da onunkiler gibi, akçeli işlere bulaşmadan evlerine namusuyla ekmek götürebilse.

111 YILLIK BEŞİKTAŞ'I STADIYLA TEHDİT HA?

İnternete düşen son ses kaydı, benim gibi milyonlarca Beşiktaşlıyı çileden çıkardı. Eğer doğruysa o kayda göre, Başbakan, bir dostu aracılığı ile Gezi olayları sırasında çArşı grubu ile arasına mesafe koymadığını düşündüğü Fikret Orman’ı tehdit ediyor.

Neymiş, yeni stadın inşaatını durdururmuş! Devamında bir başka konuşma yansıyor kayıtlara. KİPTAŞ Genel Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkan Vekili İsmet Yıldırım ile Belediye eski meclis üyesi Ahmet Hamdi Çamlı’nın konuşması var. Küfürün, hakaretin bini bir para.

Neyse ki başkanımız terbiyeli bir insan. Gereken cevabı vermiyor. Hatta stadımızla ilgili bir engel çıkarmamaları için, tüm bu çirkinlikleri görmezden geliyor.

Ama emin olunuz ki Beşiktaş taraftarı bunları görmezden gelmeyecektir. Bizler zaten başından beri oynanan oyunları görüyorduk.

5 maç ceza almamıza neden olan, Galatasaray maçında sahaya sokulan sözde taraftar grubunun kimler olduğunu herkes çok iyi biliyordu.

3 yıldız futbolcumuza kırmızı kart gösterilen Kasımpaşa maçında yapılanları çok yakından gördük. Şimdi, kurulan tezgah artık daha net bir şekilde gözler önünde. 111 yıllık bir kulüple oynamaya kalkmak neymiş, bunu da oturup başkaları izlesin bakalım.

Aslında yazacak konu çok, satırlar sayfalar yetmez. 14 yaşında öldürülen çocuğa terörist muamelesi yapılmasını mı yazalım, meydanlarda söylenen yalanları mı? Neyse, şimdilik bu kadar olsun. Görüşmek üzere…

https://twitter.com/enisersoy35

Tüm yazılarını göster