Ufo Gerçeği Yıllar Sonra Açıklandı Pentagon Görüntü Gizliliğini Kaldırdı

50 yıl sonra Kongre'de bir ilk gerçekleşti ve üst düzey Pentagon yetkilileri, gizemli nesnelere ait gizliliği kaldırılmış iki videoyu ortaya çıkardı.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Takvim yaprakları 1947 yılını gösterdiğinde, ABD hava sahası üzerinde bir uçan daire rapor edildi. Bu, federal bir soruşturmayı ateşlediği gibi, tanımlanamayan yabancı cisimler üzerinde kitlesel bir histeri başlattı.

SAATTEKİ HIZI 1600 KİLOMETREDEN FAZLA

O yıl Kenneth Arnold adlı arama-kurtarma pilotu, Washington'daki Rainier Dağı yakınlarında saatteki kızı 1600 kilometreyi aşan, dokuz "tabak benzeri şey" gördüğünü ifade etti. Haftalar içinde, diğer 40 eyalette 'uçan daire' görüldüğü bildirildi.

İŞTE UÇAN DAİRE FİLOSU

19 Temmuz 1952'de Washington Ulusal Havaalanı'ndaki hava trafik kontrolörü Edward Nugent, radar ekranında yavaş hareket eden nesne tespit etti ve patronuna şakaylar karışık şöyle dedi: "İşte size bir uçan daire filosu!"

BEYAZ SARAY ÜZERİNDE UÇTU

Gecenin bitiminden önce, bir pilot benzer açıklanamayan nesneler gördüğünü bildirdi ve radar nesneleri iki yerel Hava Kuvvetleri üssünde, Andrews ve Bolling'de yakaladı. Radar sinyalleri, Capitol ve Beyaz Saray üzerindeki kısıtlı hava sahasındaki nesneleri gösterirken, iki Hava Kuvvetleri F-94 jeti Washington'u tarayarak uçan daireler aradı. F-94'ler bölgeye girer girmez radardaki sinyaller kayboldu ve hiçbir şey bulamayıp üsse döndüler. Washington Post'a göre, onlar gider gitmez, sinyaller radarda yeniden belirdi.