Ufo Gerçeği Yıllar Sonra Açıklandı Pentagon Görüntü Gizliliğini Kaldırdı

Galerinin tamamı için tıklayınız

1966'ya gelindiğinde ise, Massachusetts ve New Hampshire'daki bir dizi tanımlanamayan hava olayı, Silahlı Hizmetler Meclisi Komitesi'ni konuyla ilgili bir kongre oturumu düzenlemeye sevk etti. Duruşmaların ardından Kongre, Colorado Üniversitesi'nde 1966'dan 1968'e kadar tanımlanamayan hava olaylarını araştırmak için ABD Hava Kuvvetleri tarafından finanse edilen bir grup olan Condon Komitesi'ni kurdu. Ancak direktör Edward Condon önyargıyla suçladı ve sonunda Condon Komitesi, UFO'lar hakkında olağanüstü bir şey olmadığına, daha fazla araştırmanın sonuç verme olasılığının düşük olduğuna karar verdi.

12 BİN 618 UFO RAPOR EDİLDİ

Aynı zamanda, Hava Kuvvetleri, 1952'den 1969'a kadar ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan bir UFO çalışması olan Mavi Kitap Projesi'ni yürütüyordu. Proje sona erdiğinde, 12 bin 618 UFO raporu toplamıştı, ancak bunların çoğunun yıldızlar, bulutlar veya uçaklar gibi yanlış tanımlanmış doğal fenomenler olduğu sonucuna varıldı. Yine de, ayrıntılı analize rağmen raporların 701'i 'tanımlanmadı'. Kısa süre sonra bu proje de sona erdi.

Hava Kuvvetleri uzun zamandır, bütçe kısıtlamalarını suçlayarak UFO'larla ilgili herhangi bir resmi çalışmaya başlamanın pek mümkün olmadığını söylüyordu. Ancak 2017'de, Hava Kuvvetleri'nin 2007'den 2012'ye kadar 22 milyon dolar olarak finanse edilen yeni bir gizli UFO çalışması olan Gelişmiş Havacılık Tehdit Tanımlama Programı'nı hayata geçirdiği ortaya çıktı.

50 YIL SONRA İLK

Bugüne gelindiğinde ise bir ilk gerçekleşti. Üst düzey Pentagon yetkilileri, 50 yıl sonra Kongre'de gerçekleşen UFO'lar hakkındaki ilk duruşmasında, uçakların yanından geçen gizemli nesnelere ait gizliliği kaldırılmış iki videosunu ortaya çıkardı.

Bir eğitim alanındaki bir Donanma kokpitinden alınan bir video, uçağın yanında süzülen küresel bir nesneyi gösteriyor. Bir diğeri ise, uçağın kokpitinin yanında uçan ve gece görüş gözlüklerinin arasından görülen üçgen şeklindeki iki küçük nesneyi gözler önüne seriyor.