Ünlü olmak çok kolay, ama bir bedeli var

Çalıştığım kanalın ekranını kullanmıştım ve yanlış yapmıştım. Özelimi ekranda paylaşmamalıydım, bunun farkındaydım ama işten atılmayı bile kendimce kabul ederek bunu yapmıştım.

Gülman Sumru Somer Gülman Sumru Somer

TÜRKİYE’DE ÜNLÜ OLMAK ÇOK KOLAY ASLINDA
AMA BUNUN BİR BEDELİ VAR

Hâlâ ekranlarda magazin programı yapan kadın; yeni başladığı magazin servisinde çalışabilmek ve dikkat çekmek için benim hakkımda yalan haber yapmaktan çekinmemişti o yıllarda.

O ünlü magazin dergisinde benim hakkımda “sevgilisine bankada hesap açtırttı, Mercedes aldırttı” diye yalan haber yapan ey kadın... Sen hâlâ ekranlardaysan biliyorum ki bunun bir nedeni var.

Günlerce ağladım senin o iğrenç yalan haberinden sonra.

O senin yazdıkların gözümün önünden hiç ama hiç gitmedi. Çünkü daha yeniydim o zamanlar. Sizler gibi reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünemeyecek kadar yeniydim o camiada.

Yazılanlara herkes inanacak ve beni seven hayranlarım, izleyicilerim benim hakkımda neler düşünecekler diye üzüldüm ve günlerce kendime gelemedim.
O zamanlar öyle sosyal medya yoktu ki hayranlarıma kendimi ifade edeyim.

O yüzden haber çıktığı günün gecesi ağlayarak kocaman bir kartona o kadının adını yazdım ve ertesi günü müzik kanalındaki canlı yayınlanan programımda o kartonu havaya kaldırarak; “Ey masa başı muhabiri, işini düzgün yap, özel hayatımla ilgili bu şekilde yalan haberler yapmana izin vermeyeceğim” dedim.

Çalıştığım kanalın ekranını kullanmıştım ve yanlış yapmıştım. Özelimi ekranda paylaşmamalıydım, bunun farkındaydım ama işten atılmayı bile kendimce kabul ederek bunu yapmıştım.

Komiktir, benim onları mahkemeye vermem gerekirken, o derginin başındaki adam, yani o kadının patronu, beni kanal sahibine şikâyet etmişti. Babam ise “boş ver kızım bu işi uzatma olan sana olur” demişti. Haklıydı da.

Allahtan başarılı ve halk tarafından sevilen bir sunucuydum. Gelen fakslarla izleyici bana sahip çıkmıştı. O zaman faks vardı. Ve devam etmiştim çalışmaya. Devamlı olarak ilişkim hakkımda röportaj yapmak istediler, kabul etmedim ve bunu bile sorguladılar.

Ünlü biriyle beraber olmanın faturasını kestiler bana. “Ünlü biriyle çıkıyorsan onu sevdiğin için değil, reklam olmak için berabersindir” diye düşünüyorlardı. Aslında çoğu kadın öyle yapıyordu o dönemlerde ne yazık ki.

Türkiye’de ünlü olmak çok kolay aslında
Ama bunun bir bedeli var.

Sanmayın bu bedeli sadece kadınlar ödüyor. Ünlü erkeklerin de hepsi bir bedel ödemek zorunda. Kim kimi babasının hayrına ünlü yapıp para kazanmasını sağlamış.

Yüzdesi düşük de olsa, sözüm her zaman meclisten dışarı. İşinin ehli gazeteciler, sunucular, programcılar, sanatçılar da var bu camiada elbette.
Zaten medya patronlarının onlar gibi profesyonellere iş vermeleri şart.

Çünkü ekrana çıkan bazı kızlarla ve bazı erkeklerle bu işin yürümeyeceğini çok iyi biliyorlar. Arada bir de olsa kaliteli program ve programcılara; kaliteli sanatçı, gazetecilere ihtiyaçları vardı. Yoksa gemi yürümez.

Bunlardan ve daha yazmadığım diğer yaşadıklarımdan dolayı televizyondaki iş hayatım devam edemedi.

Ve “güzellik kraliçesi” olması gereken yere gelemedi, figüran kalmak istedi ama o da olmadı.

Bu yaşadıklarımı yazarsam reklam yapıyorsun derler diye de düşündüm.

Ama üzgünüm ve inanın ne düşündüğünüz artık umurumda değil.

Yaşadıklarımı olduğu gibi yazmazsam bu kitap “ben” olmazdı.

GÜLMAN SUMRU SOMER
#maatgülmansumrusomer
Ma’at Tüm Internet ve Kitapçılarda