Türkiye’de mobil telefon kullanımı dünyanın neresinde?

Dünyada ortalama mobil internet bağlanma hızı 36 Mbps iken Türkiye ise 36.7 Mbps ile dünya ortalamasının üzerinde yer almaktadır.

Figen Öcal Figen Öcal

Bilindiği gibi Türkiye internet ve sosyal medya kullanımında dünya ortalamasının üzerinde yer alıyor. Peki mobil telefon kullanımında Türkiye’nin yeri nasıl?

İnternet ve sosyal medya analiz kuruluşu “We are Social 2020 Ekim” raporunda yer alan güncel verilere göre: Dünyada 4.28 Milyar kişi mobil telefonu üzerinden internet kullanmaktadır.

Bu sayı ile toplam internet kullanımının % 91.8’inin mobil telefonlar üzerinden gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Mobil telefonlar üzerinden ortalama günlük internette geçirilen süre ise 3 saat 37 dakika olarak tespit edilmiştir.

Türkiye’de ise internet kullanımının % 94’ü mobil telefonlar üzerinden gerçekleştirilmekte ve mobil telefonlar üzerinden intertte geçirirlen süre günlük ortalama 4 saat’i bulmaktadır. Türkiye, mobil telefonlar üzerinden internete bağlanma ve internette geçirilen süre olarak dünya ortalamasının üzerindedir.

Dünyada ortalama mobil internet bağlanma hızı 36 Mbps iken Türkiye ise 36.7 Mbps ile dünya ortalamasının üzerinde yer almaktadır.

Türkiye’de 16-64 yaş arası nüfusun % 53’ü mobil telefonlar üzerinden e ticaret kullanımı gerçekleştirmekte olup, % 52 olan dünya ortalamasının üzerindedir.

Dünyada bu yaş gurubunun % 33 ‘ü kişisel veri kullanmaktan endişe duyduğunu söylerken Türkiye’de bu ranın % 29 olduğu görülmektedir. Türkiye’de 16-64 yaş gurubunun internet üzerinden kişisel veri paylaşımından duydukları endişe düzeyi ise dünya ortalamasının altındadır.