Netflix'te başlayacak komedi dizisi Space Force ile ilgili bilmeniz gereken 5 şey

Cuma günü Netflix'te başlayacak Space Force dizisi pek de Trump'ın hayal ettiği gibi değil.

Nilüfer Şensöz Nilüfer Şensöz

Nilüfer Şensöz-Roma ABD Başkanı Donald Trump tarafından geçen yıl kurulan ABD Uzay Kuvvetleri (Space Forse) logosu, bayrağı ve işe alım ilanlarıyla dünya basınında gündeme gelmişti. Son olarak ABD'nin Uzay Kuvvetleri komedi dizisi oluyor.

Diziyle ilgili bilmeniz gereken 5 şey

1. Bu dizi pek de Trump'n hayal ettiği gibi değil. Bu cuma günü Netflix'de başlayacak Space Forse adlı dizi hicivlerler dolu ve ABD'nin Uzay Kuvvetleri'yle alay ediliyor.

2. Dizinin yaratıcıları Steve Carell ve Greg Daniels. Steve Carell aynı zamanda dizinin başrolünde.

"Uzay Gücü", ABD'nin silahlı gücüne komuta etmeyi hayal eden, son derece süslü bir pilot olan ABD Hava Kuvvetleri Generali Mark R. Naird'in (Steve Carell) hikayesini anlatıyor. General Mark R. Naird’in, görev hakkında hiç bir bilgisi ve ön çalışması olmadan, göreve atanıyor. General Naird, hassas görevi yerine getirmek için ailesiyle birlikte Colorado'ya taşınıyor.

3. Kadroda ünlü aktör John Malkovich var. Malkovich, Uzay Kuvvetleri Baş Bilim Danışmanı Dr Adrian Mallory olarak rol alıyor.

4. Komedyen Ben Schwartz yani Parks and Recreation'daki Jean-Ralphio, Naird’in tweet'lerinden sorumlu olan ve çevrimiçi Uzay Kuvvetleri için iyi bir tanıtım yapan bencil bir medya danışmanı olan F Tony Scarapiducci'yi canlandıracak.Diana Silvers (Booksmart), Steve Carell’in kızı Erin Naird olarak rol alacak.

5. Friends dizisinden Phoebe'nin rolündeki Lisa Kudrow da var. Star Force dizisinde Lisa Kudrow, general Naird'in fırsatçı eşini oynuyor. Lisa Kudrow'la yapılan bir röportajda gerçekten ABD Uzay Gücü'nün kurulduğundan haberinin sonradan olduğunu söylüyor ve "Hiçbir fikrim yoktu. Güncel olaylara ayak uyduramıyorum, bu yüzden Trump'ın kararını kaçırmıştım. Dizide Steve Carell ve John Malkovich gibi dev oyuncular olması nedeniyle teklifi kabul ettim" diyor.

Twitter'daki beğeniler, çok sayıda"internet meme"leriyle dizi daha başlamadan büyük ilgi gördü. Space Force kült bir yapıma dönüşeceğe benziyor. (Nilüfer Şensöz/Medyafaresi.com)

İşte dizinin tanıtım videosu