Masterchef olamazsan üzülme, Survivor'a katılırsın

Masterchef üstüne bir iki kelam etmek istiyorum.

Funda Erkoç Funda Erkoç

Acun Ilıcalı akıllı adam; bir televizyon kanalı aldı ve yarışmaya boğarak reytinglere resmen ambargo koydu.

O Ses Türkiye olsun, Survivor olsun reytinglerde zirveyi kimseye bırakmazken şimdilerde de Masterchef Türkiye nerede ise her akşam özeti de dahil maşallah reytingleri hallaç pamuğu gibi atmakta.

Masterchef yarışmasının farklı versiyonlarını yurtdışındaki televizyonlarda zaman zaman izliyorum. Bizim Masterchef yarışması ile yurtdışı kanallardaki Masterchef yarışmaları arasında ciddi farklılıklar var.

Yurtdışındaki garibim yarışmacılar yemeklerini yapıyor kuzu kuzu jüri üyelerinin vereceği kararları bekliyor. Şimdiye kadar ne jüri üyelerinin bağır çağır hallerini gördüm ne de yarışmacıların kavga kıyametini.

Vallahi bizim delikanımız yarışma dendi mi biraz daha coşkulu akıyor sanki! Ya da yemek yemek kadar yemek yapmayı da çok seviyor olmalıyız. Yoksa bu kadar izlenme alınmasını, yarışmacıların aşırı fanatiği olunmasını, sosyal medyada tıpkı Survivor’da olduğu gibi koşulsuzca destek verilmesini başka bir şekilde açıklayamayız dimi?!

Evet, yemek seven milletiz ve son zamanlarda yemek üstüne iyi çalışmalar var iyi okullar açıldı. İyi şefler yetişiyor ve eğer biraz şanslı iseniz bu işten sağlam da kazanç sağlayabilirsiniz.Tabi tüm bu saydıklarım uzun yıllar içinde eğitim, tecrübe ve dediğim gibi biraz da şans ile olacak işler.

Pekiyi kısa vadede ne yapacağız o zaman, ver elini Masterchef diyeceğiz!

Tıpkı Survivor’a gidip dizi oyuncusu olmak gibi, O Ses Türkiye’ye gidip daha ünlü şarkıcı olmak gibi yani her şey şan, şöhret, para üçgeni içine sıkışmış.

Kolay yoldan hem kazanca hem de şöhrete sahip olmak artık yarışmalardan geçiyor desenize!

Sadece yemek yapılan bir programı kaçımız izleriz? Çoğumuz bir iki bakar sıkılırız di mi? Yemediğim yemek benim değildir deriz.

Ama işin içine biraz asabiyet, biraz çekişme, biraz hiddet kattık mı yemeğin tuzu biberi gibi yarışmanın tadını tuzunu katmış izleyenin dikkatini çekmiş tarafını seçtirmiş ve yarışı başlatmış oluruz.

Olur da şampiyon olur Masterchef ünvanını alırsanız önünüzde olabildiğince iş imkanları, yok kazanamazsanız da Survivor yolları açılır!