Mabel Matiz ve Hanfendi

Gel Hanfendi durma gel, gönlüm sazdır kırma gel..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Mabel Matiz’in sözü ve müziği kendisine ait olan yeni şarkısı 'Hanfendi' çıktı. İyi ki çıktı, öyle güzel bir şarkı ki, insanı dans etmeye teşvik ediyor adeta. Şarkının 80'ler tadı muhteşem olmuş.

Hanfendi insanın elinden tutan ve düştüğü yerden kaldıran bir şarkı olmuş bence. Antidepresan gibi bir etkisi var sanki. Sadece Hanfendi değil, bütün Mabel Matiz şarkıları için geçerli. Grilerle boğuştuğumuz hayatlarımızı gökkuşağına çeviren şarkıların sahibi Mabel Matiz.

Mabel Matiz ve Hanfendi - Resim: 1

Mabel Matiz’in derin ve anlamlı duyguları şarkılarına dökme biçimi çok farklı, aslında hepimizin bildiği ve aşina olduğu duyguları, bambaşka bir dille anlatıyor. Hani dilimizin ucuna gelir ama bir türlü ifade edemeyiz ya, işte o anlatmaya çalıştığımız ama dilimizin dönmediği duyguların tercümanı kendisi.

Mabel Matiz şarkıları karanlığın içindeki aydınlık gibi, tünelin sonunda ki ışık gibi, yeniden doğmak hatta yeni bir ben keşfettmek gibi.

Hanfendi gibi..

Hanfendi ile uzun zamandır yaşadığımız zorlu dönemi renklendiriyor adeta, her şeyin gerçekten güzel olacağına dair umutlandırıyor insanı.

Şarkının düzenlemesi Adi Rotem imzalı, yönetmenlik koltuğuna ise Melih Kun oturmuş. Back vokalde Ceren Deniz ve Buğra Uğur’un sesini duyacaksınız. O muhteşem kapak fotoğrafı için alkışlar Maria Jesus Contreras’a.

Şarkı rengarenk, klip rengarenk, Mabel Matiz zaten rengarenk.

Şimdi herkes işini gücün bıraksın ve Hanfediyi son ses açıp, deli gibi dans etsin. En sevdiğiniz renklere bürünsün hayatlarınız, tıpkı Mabel Matiz gibi..

Linkleri buraya bırakıyorum..

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rZ5GMcj22II

Spotify: https://open.spotify.com/track/1s2T2quJhHEbA0BgQr30DE?si=d4c5c9cbbc5f4365