Karantina günleri

Markete bile gidip geldikten sonra 14 gün kendinizi karantinaya alma isteği.

Gülman Sumru Somer Gülman Sumru Somer

Bazılarımızı bir şekilde buldu bu virüs. Hepimiz yakalanmasak da ruhen hasta olduk aslında. Evet; Evde oturma zamanı.. Bu en yapılması gereken ve en doğru hareket. Kim bilir?

Belki bir ay belki daha fazla. Ve bu karantina günlerinde çoğumuzu en yoran şeyler; Bizlerle birlikte yaşayan büyüklerimize taşıma korkusu. (Bu his nasıl birşey anlatamam ben de yaşadım..)

Markete bile gidip geldikten sonra 14 gün kendinizi karantinaya alma isteği. Hani birşey olursa benden mi korkusu taşımamak adına tek kalma isteğimiz, Herkese hasta olabilir korkusuyla yaklaşamama ve bunun gibi şeyler eminim çoğunuzu zihnen ve kalben yormuştur.

Ama bunu kendinize yapmamak adına yapmanız gereken şeyler var. Ben bu hissin kendimi yormaması adına şöyle yapıyorum; Olumlu düşünüyorum; diyorum ki kendi kendime ailenle belkide en yoğun geçirebileceğin günler ve o günleri doyasıya yaşa, bilmediğin yemekleri öğren; filmleri izle, kitapları oku, seni bu dönemde arayan soranları düşün, sağlıklıyken ertelediğin ne varsa yaz ve bu dönem geçer geçmez yap, sevmediğin işini özlüyorsan işten çıkarıldığında ne hissettiğni tart ve işin ile ilgili kararlar al ve en önemlisi evdesin ve sen ve ailen sağlıklı hala buna şükret.

Bunun dışında;Evde kaldıkca Sosyal Medya ile daha fazla içiçe olduk ve her çıkan olumlu olumsuz bazende saçma sapan yazıları hepimiz birbirimizle paylaşıp durduk. Ne yazarsa inandık, ya da inanmak istedik. Evde oturdukça; profesör, stand-upçı, aktar, spor hocası falan olduk. Hatta ölen insanlar olmasına rağmen (kendi tanıdığımız olmayınca) üzülmemiz gerekirken Corona şarkılarıyla dans edenler, şarkı söyleyenler, şarkı sözü yazanlar oldu.

Hayatınızda hiç öldürücü bir hastalıkla ilgili dans edildiğini dalga geçildiğini ya da şarkı sözü yazıldığını gördünüz mü? Tamam duygusala bağlamayacağım evde kaldıkça yaratıcılığımız arttı tamam. Güzel şarkılarda çıktı yalan yok. Virüsü insanoğlu olarak tiye aldık peki... ama fazla tiye almasak artık diyorum. Şu an herkes eşit. Eşitiz ama sadece hastalığa yakalanma riski olarak eşitiz. Yani herkes bir şekilde bu virüsü kapabilir ne yazıkki. Bu sefer zengini de fakiri de evde...

Aslında yine eşit değiliz; Evinden aylarca çıkmadan hayatını devam ettirebilecek bir kesim var ama on binlerce de bir ay bile geçinemeyecek evinde kalması gerekmesine rağmen kalacak evi bile belki artık olamayacak aileler var. Yine olan maddi gücü olmayanlara oluyor yani. (Ama iban var yollayın kendi kendinize destek olun varsa paranız tabi :) “Sokağa Çıkma Yasağı” olmazsa olacaklar beni ürkütüyor; Hem maddi olarak hem de hastalığın yayılmasını önleyememek adına. O yüzden madem bu virüs bizi eve tıkadı o zaman evde kal ki daha da zor durumda kalmayalım ve evden dışarı huzurlu sağlıklı çıkmamıza daha az zamanımız kalmış olsun..