Hakan Muhafız'ın prömiyerinde neler yaşandı?

Netflix’in ilk orjinal Türk dizisi Hakan Muhafız’ın 2. Sezon prömiyer davetini magazin basını protesto etti.

Ferda İskitoğlu Ferda İskitoğlu

Netflix’in ilk Türk orijinal dizisi Hakan Muhafız’ın tüm dünyada merakla beklenen ikinci sezonunun prömiyeri dün akşam Zorlu Center Cinemaximum’da gerçekleşti. Prömiyer, tüm yayın gruplarının magazin muhabiri ekipleri tarafından protesto edildi. Peki prömiyerde neler yaşandı? Hepsine bizzat şahit olan biri olarak anlatacağım. Saat: 20.00’da görevli muhabir arkadaşlar kapıdaydı fakat içeri giriş biraz gecikti. Sonrasında pirinç bariyerle çevrili bir alan verildi magazin muhabiri arkadaşlara. Yetkililer gösterdikleri sınır çerçevesinde çekim yapabileceklerini muhabir arkadaşlara söyledi. Alan o kadar küçük ve dardı ki 2 kişi bile gerçekten kamerayı kaldırıp çekim yapamazdı. Tüm oyuncular o kadar iyi isimlerdi ki tabiki de tüm magazin programlarının muhabirleri ve gazetecileri onlarla röportaj yapmak istiyordu. Muhabirler, görevlerini ve amaçlarını her 5 dakikada 1 başkasına yorumlayarak geçirdiler. Gerçekten çok garip ithamlarla karşılaştılar ki ben ithamlarda bulunan kişilerin ne Netflix ne de pr ekibinden olduğunu düşünüyorum.

Konuya her iki taraftan baktığımızda ise Netflix global bir marka olduğu için belli kuralları olan ve o çerçevede çekim, röportajları kabul eden bir şirkettir. İster Netflix Türkiye olsun isterse başka bir ülkedeki Netflix ofisi olsun Netflix her yerde aynı kuralları yaşatan bir şirkettir. Sıkıntının çıkış yeri bu oldu aslında ve son noktası ise kendini bilmez birkaç erkek görevlinin konuşma tarzından kaynaklanan gerginliklerden.

Basın mensubu tarafından bakarsanız ise olaya bir işe yarım saat, 1 saat önceden geliyorsunuz. Ve sizi küçük bir alanda sınırlandırıp işinizi yaptırmaya çalışıyorlar. Yurt dışında da pirinç bariyer bulunur. Kameralar kırmızı halıyı çeker belli bir alan bırakılır ama geniş bir alan burada alanda yoktu. E sonrasında dediğim gibi ordaki güvenlik görevlilerinin kendilerini yetkili sanıp konuşmalarından çıkan kriz ve bu çıkan krizin doğru yönetilmemesinden kaynaklanan protesto.

Sonunda ne televizyon muhabirleri röportaj yaptı ne de gazeteci muhabirler yaptı. Oyun ekibi kırmızı halıya gelmeden tüm basın mensupları orayı terkettiler. Burada kazanan olmadı aslında bakarsanız çünkü ne oyuncular kendini basın önünde ifade etti ne de sadece oraya haber yapmaya gelen basın mensupları haberlerini yaptı.

Bu tarz organizasyonlardaki en büyük sıkıntı en önemli konuların atlanması, ön görememek ve iş bilmez güvenlik görevlileri oluyor maalesef.