Evlenmek için Korona mı, Retro mu daha riskli?

Ey Merkür retrosu, sen neymişsin..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Merkür retrosu artık hayatımızın bir parçası oldu. Herkesin dilinde bir Retrodur gidiyor ama nedir bu felaket tellalığı yapılan Merkür retrosu?

Merkür gezegeni yılda üç kez yavaşlar ve gökyüzünden baktığımızda geri gidiyor gibi görünür gözümüze. Yavaşladığı için günlük hayatlarımızda ufak tefek aksaklıklar yaşayabiliriz. Merkür iletişim, yazışma, haberleşme, teknoloji ve ticaret gibi alanları yönettiği için, bu alanlarda ufak aksaklıklar olabilir. Bazen teknik aletlerimizde bozulmalar da olabilir.

Fakat Merkür retrosu çok kötü lanse edildiği için, insanlar çok kötü şeyler olacağını düşünüyorlar ama durum tam tersi aslında. Retro döneminde hayat bizlere biraz durmayı, yavaşlamayı ve hayatımızı daha titizlikle ele almamız için fırsat veriyor aslında. Hatta yavaşladığımız için, bazı şeyleri daha net görme ve daha bilinçli kararlar vermemizi sağlıyor.

Merkür retrosunda imza atılmaz, işe başlanmaz yada evlenilmez diye bir durum söz konusu değildir.

Mesela güzel bir iş bulmuşsunuzdur ve sözleşme imzalama günü retro’ya denk gelmiştir. Şimdi sırf retro var diye, canım işi geri tepecek değilsiniz herhalde. Böyle durumlarda yapmanız gereken tek şey, sözleşmeyi iki kere okumak, ara satırlara artı olarak dikkat etmek ve imza atmadan iyice kontrol etmek.

Bu demek değildir ki, size kazık atılacak. Belki daha dikkatli olmanız sayesinde, sözleşmede eksikleri veya yanlış şartları fark edeceksiniz.

Aynısı evlilik içinde geçerli. Retro’da evlenilmez diye birşey yok. İmkanınız varsa, retroya denk getirmeyin çünkü düğün organizasyonunda ufak tefek aksaklıklar olabilir. Bu demek değildir ki, evliliğiniz tutmayacak. Yıllardır beraber olduğunuz, sevdiğiniz ve yuva kuracağınız insanın içinden retro’da başka bir insan çıkma olasılığı düşüktür.

Retro’da evlenilmez diye bir durum söz konusu değilken, Corona yüzünden düğünlerini ertelemek istemeyenler, retro yüzünden düğün ertelemeye kalkıyorlar. Neymiş Retro’da evlenen insanlar boşanıyormuş.

Kim uyduruyor bunları bilmiyorum. Hadi retro yüzünden düğünü ertelediniz, peki ya Corona ne olacak ? Corona’dan korkmayanlar, Merkür Retrosundan korkar olmuş. Hastalanmaktan korkmayanlar, retro yüzünden evliliklerin tutmayacağından korkuyorlar.

Astroloji o kadar basit bir matematik değil, daha derin. Öyle genelleme yapmaz ve retro’dan önemli doğum haritası vardır. Emin olmak istiyorsanız, doğum haritanıza baktırabilirsiniz. O zaman retro sizi vurmaz ama retro var diye düğünü erteleyip, Corona’yı dikkate almazda hastalanırsanız, o zaman sizi doğum haritası bile kurtarmaz benden söylemesi..