Corona aşısını Türkler buldu, Almanlar değil

Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'ye saygılarımla..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Sonunda hepimizin dört gözle beklediği aşı haberi geldi. Almanya'nın Mainz şehrinde bulunan 'BioNtech' şirketi, Covid-19'dan kurtulmamız için başarılı ve gurur verici bir başarıya imza attı. Bu başarının arkasından Türkler çıktı.

Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci, Corona'ya karşı 90% etkili aşıyı ürettiler ve hepimize umut ışığı oldular.

Tabii şirket Almanya'da olduğu için, Alman basını bu haberi Alman başarısı olarak manşetlere taşıdı ama bir konuda anlaşalım, bu bir ALMAN başarısı değil, TÜRK başarısıdır. Bu konuda inanılmaz hassasım.

Almanya yüksek standartlarda bir ülke olduğu için, bu ülkede yaşamayanların gördüğü tek şey sosyal güvence ve ekonomi ama bu ülkenin iç yüzü çok başka. Irkcılık ve ayrımcılık 2020 yılında bile hala had safahada. Prof. Dr. Uğur Şahin, verdiği röportajlarda, zamanında okul döneminde ırkcılığa uğuradığını anlatıyor.

Almanya'da üç farklı lise seviyesi var. Birincisi 'Hauptschule' dediğimiz, en düşük eğitim seviyesi olan lise. Diğeri 'Realschule', Hauptschule'nin bir üst seviyesi ve en yüksek seviye olarak 'Abitur'. Üniversite'ye gidebilmek için Abitur şart. Hauptschule ve Realschule mezunu olarak, Üniversite okuyamıyorsunuz. Sadece meslek eğitimi alabiliyorsunuz. Bu lise seviyelerinden hangisine gideceğine, öğretmenler karar veriyor eğitim seviyeniz ve başarınıza göre.

Prof. Dr. Uğur Şahin'in öğretmeni, Türk olduğu için gitmesi gerek okulun Hauptschule olduğunu söylemiş ve kendisini oraya göndermek istemiş. O zamanlar bir Alman komşusu sayesinde, Hauptschule'ye gitmekten kurtulup, Abitur yapabilmiş ve şu an dünya'ya umut olan Professör Doktor olmuş.

Kimse kabul etmek istemiyor ama Almanya'da malesef ki böyle bir gerçek var.

Türkler olumsuz konularla anıldığı zaman yada bir suça karıştığı zaman 'Türk asıllı' diye manşet geçen Alman basını, Türk Doktorlarımızın başarısını Alman başarısı ve Alman aşısı diye manşetlere taşıdı. Neymiş, Alman şirketi aşıyı bulmuş, aşı Almanya'dan çıkmış ve Corona'yı Almanya çözecekmiş. Almanya'da ki Türkler iyi şeylere vesile oldukları zaman, Alman ve Almanya olarak pazarlıyorlar ama olumsuz ve kötü şeyler olduğu zaman Türk ve Türk asıllı olarak yazıyorlar. Alman basınının iki yüzlülüğe tahammülüm kalmadı benim. Corona aşısı TÜRK başarısıdır.

Evet şirket Almanya'da ama şirket TÜRKLERİN, aşıyı TÜRKLER buldu, aşı ALMAN başarısı değil TÜRK başarısıdır.

Kısacası: Aşıyı ALMANLAR değil TÜRKLER buldu !

Bu konu tartışmaya kapalı..