CNN Türk sorgu hakimleri ve Şevval Şahin

Sunucuların soruları sorarkenki yüz ifadeleri de beni oldukça rahatsız etti ne yalan diyeyim…

Funda Erkoç Funda Erkoç

Şevval Şahin’e Önerim Var!...

Şevval Şahin sosyal medyada ve magazin basınında son günlerde hayli ses getiren olayları ve söylemleri ile dikkat çekiyor.

Kendisi 2018 Türkiye Güzellik Kraliçesi zaten ilk kraliçe tacını taktığında “estetikli mi“ tartışması ile uzun süre magazin basınında konuşulmuştu. Sonra bu selvi boylu güzel kızımız sosyal medyadaki paylaşımları ile fenomenliğe yükselmiş çok takip edilir ve bir o kadar da çok eleştirilir olmuştu.

Uzun yıllar yurtdışında (İngiltere) yaşadığı için aslında çok farklı bir kültür içinde büyümüş ve Türk toplumunun beklentilerini karşılama açısından da yetersiz kalmıştı.

Belki de o yüzden bu kadar göze battı.

Katıldığı bir sohbet programında yarı İngilizce yarı Türkçe kendini ve özel hayatını anlatırken bize çok başka bir dünyanın insanı portresi çizmişti ki o zamanda yerden yere vurmuştuk kendisini!…

Aslında neden böyle acımasızca eleştiriyoruz onu da anlamış değilim!...

Sonra korona denen illet geldi dünyanın başına, bir baktık ki Şevval Şahin yine magazinin orta yerinde bu sefer de evinde verdiği parti sonrası sevgilisinin ve bazı katılımcıların korona olması ile gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ama o bunu fazla dert etmemiş “abartıldığı kadar bir şey yok“ diyerek bir kez daha hedef olmuştu…

Evet bu kızımız pek çoğumuz tarafından yaptıkları ve konuştukları ile eleştirilmişti.

Şahsen ben de eleştirenlerden biriyim ama her şey bir yere kadar!...Şu son olayda bir şeyler ters gitmiş, Şevval Şahin’e haksızlık yapılmış gibi geliyor bana…

CNN Türk Tv’de Sorgu Sual diye bir program var iki kadın sunucu karşılarına aldıkları konuklarını ters köşe edecek sorular soruyor malum “40” programının biraz farklı formatta olanından bu program ve çok tutulmaya başlandı bu tarz programlar.

Şevval Şahin konuk edilmiş bu programa aslında son dönemde fazla sosyal medya baskısı yaşayan Şahin’in basın danışmanı yada menajerinin böyle bir program için neden okey verdiğini anlamış değilim diyeceğim ama Şahin’in sonradan yaptığı açıklamalarda aslında menajeri bu programı teklif edince önce gitmek istemediği ama sonradan katılırsa bir sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olacağı için kabul ettiğini görüyoruz.

Ve Şahin’in iddialarına göre de sorulmaması gereken sorular üzerinden programın yapımcıları ve sunucuları ile anlaşma da yapmış ama işler hiç de onun istediği şekilde seyir etmemiş…

Neyse efendim sunucular işlerine iyi hazırlanmış, kime nasıl soru sorulacağının gayet iyi biliyorlar! Ama eğer gerçekse ve bir söz verilmişse, İngiltere’de büyüyen ve Türkiye hakkında çok fazla bilgiye vakıf olmadan yetişen ayrıca öğrenmek için de çok fazla bir gayrette bulunmadığını düşündüğüm Şevval Şahin’i sağlı sollu soru yağmuruna tutmaları etik olmamış.

Şevval Şahin’in cevaplayamadığı sorular, “Atatürk, İstiklal Marşı, Türkiye kaç bölge? ve Fahrettin Koca’yı tanıyor musunuz?“

Sunucuların soruları sorarkenki yüz ifadeleri de beni oldukça rahatsız etti ne yalan diyeyim…

Sizler bir sorgu hakimi falan değilsiniz karşınızdaki insandan bir itiraf da beklemiyorsunuz eee o zaman neden bu kadar sertsiniz?

Program formatı böyle işin raconu bu diyeceksiniz ama yinede çok fazlası zarardır her zaman.

Gelen soruları geçiştirmeye çalışan Şahin’in bir süre sonra yaşadığı endişe, korku yüzüne yansımış ağladı ağlayacak hale gelmiş ve yanında kimle gelmiş ise ondan yardım ister durumda ve en sonunda da kalkıp gidiyor stüdyodan.

Ve tüm bu görüntüler sosyal medyada yayınlanıyor basında haber yapılıyor insanlar yine bu kızı eleştirip yerden yere vuruyor.

Bakın çok uzakta değil her hafta ekrana gelen “Kim Milyoner Olmak İster “ programına katılan üniversite üstüne üniversite bitirmiş kişilerin ilkokul, orta eğitim sorularına cevap veremediklerine çok şahit oluyoruz.

Yani o programda Şevval Şahin yerine başka birilerini alın sokaktan aynı soruları sorun bakalım, yüzde kaçına tam hakkını vere vere cevap verebilecekler?

Hatta bazı ünlü isimleri alın aynı soruları sorun ne kadar doğru cevap alabileceksiniz?!

İşte bir şeyleri eleştirmek kolayda gerçeklerle karşılaşmak çok acı!

Şevval Şahin bu program hakkında Instagramında açıklamasını yaptı olan biteni anlattı ve hatta program ile ilgili dava da açacağının altını çizdi.

Ama Şevval Şahin’e tavsiyem; Güzel kardeşim sen yine de şu anda yaşadığın ve güzellik kraliçesi ünvanını taşıdığın ülkenin kurucusu ve dünyanın bile hayranı olduğu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün hayatını ve milli değerimiz İstiklal marşımızı bir öğren istersen...