Barış sürecinin bedelini biz ödüyoruz

Dün hain terör yine vatan evlatlarını hedef aldı. 3 şehidimiz çok sayıda yaralımız var. Son bir haftada 18 şehit verdik. Pkk terör örgütü her gün saldırmaya başladı.

İsmail Küçükkaya İsmail Küçükkaya

Teröre lanet

Her gün bu vatan için şehitler veriyoruz #farkındamıyız

Dün hain terör yine vatan evlatlarını hedef aldı. 3 şehidimiz çok sayıda yaralımız var. Son bir haftada 18 şehit verdik. Pkk terör örgütü her gün saldırmaya başladı. Güvenlik güçleri gerek askerle gerek polisle bölgede terörü kazımaya çalışıyor.

Eskiden daha fazla “er” şehit verirdik. Ama son 2 yılda verilen stratejik kararla artık erlerimiz tam olarak eğitimini tamamlamadan bölgeye gönderilmiyor, Pkk’nın karşısına sokulmuyor.

Pkk ile artık özel eğitimli özel harekatçılar ve jandarma yani profesyonel askerler mücadele ediyor. Dolayısıyla eskiden olduğu gibi “9 Mehmetçik şehit, 10 Mehmetçik şehit haberleri almıyoruz.

Şehitlerimiz yüreğimize kor ateşler düşürüyor. Burada Ak Parti ile Hdp arasındaki barış sürecinin bedellerini ödüyoruz. Barış dediler barışa inanmadılar bunu anlıyoruz. Samimiyetsiz davrandılar. Bunu anlıyoruz.

Ve Türkiye’yi zayıflatmaya çalışan uluslararası güç odaklarının Pkk’yı kullanarak Türkiye’ye yönelik yeni bir terör dalgası yaratmaya çalıştıklarını görüyoruz.

Terör aynı zamanda bir taşerondur. Yani paranızı verirler sizi kullanırlar. Pkk bir taşerondur. Tıpkı Işid gibi. Pkk’yı kim kullanıyor, ona kim hizmet ediyor? Bütün bunlar olurken gayet tabii ki ülkede olup biten her şeyden, ekonomisinden sosyal hayatına, terörle mücadelesine kadar her şeyden birinci derecede hükümet sorumludur. Dolayısıyla bir ülkede şehitler veriyorsak birinci derecede hükümetler sorumludur bundan. Bu da demokratik hayatın ve mekanizmanın ayrılmaz bir parçasıdır.

Olayın uluslararası boyutuna da bakıyoruz. Dış politikamızdaki tercihler, yanlışlar mesela Suriye konusu. Suriye konusundaki hatalarımız nedeniyle Işid başımıza bela oldu. Dolayısıyla biz buradan bizi yöneten hükümetimize çağrıda bulunmak istiyoruz.

Bizi bir ve beraber tutan politikalara dönünüz. Bağlar’da dün yayınladığımız gibi Hdp’li vekillere tepki gösteren Doğu’daki Güneydoğu’daki esnafımızın yanında olunuz. Masum vatandaşımızın yanında olunuz. Pkk terör örgütüyle mücadele ederken bölgedeki çocuklarımızın okula gitmesini engellemelerine izin vermeyiniz. Lakin sizlerde takıntılardan kurtulunuz.

Başta dış politika olmak üzere daha sonra içerideki gerginlik politikalarından vazgeçiniz. Biz bir ve beraber yaşamak istiyoruz. Bir tek canımız var, vatan için gerekirse şehit oluruz. Lakin yaşayacak bir hayatımız da var. Gül gibi bu memlekette beraber yaşamak istiyoruz. Ama nereye gittiğimizin #farkındamıyız diye soruyoruz.