Astroloji fal değildir..

Astroloji'ye fal diyenlerin ağzına ıslak terlikle vururum..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

16 yaşımdan beri Astroloji ile ilgileniyorum ben. Mesela biriyle yeni tanıştığımda, ilk sorduğum şey, burcudur. Astroloji'ye olan ilgilim hep vardı ve ben yaş aldıkça daha da yoğunlaştım. Küçük yaşlarda, flörtlerim ve sevgililerimle anlaşıp anlaşmamaya dayalı konularda kullanıyordum Astroloji'yi. Sonra büyüdükçe ve bilinçlendikçe, kendimi tanıma, kendimi geliştirme hatta olumsuz özelliklerimi daha iyi anlama ve dönüştürmek için Astroloji'yi öğrenmeye ve daha fazla ilgilenmeye karar verdim. Hatta profesyonel eğitim alıyorum şu an. Temel seviye bitti ve ileri seviyede güzel bir yolda ilerliyorum.

Astroloji öğrenmek üç beş aylık bir şey değil. Bir kursa gitmek yetmiyor. Yıllarca eğitim almak, sürekli okumak ve kendini geliştirmek gerekiyor. En önemlisi Astroloji'nin tam olarak ne olduğunu ve neye hizmet ettiğini anlamaktır.

Benim Astroloji'ye olan merakım, tabi ki beni arkadaş ortamlarının aranılan kişisi yaptı. Ya bi haritama baksanaaa diyenler bitmiyor. Hele birde yeni tanışılan bir bey varsa, çıkamıyorsun mevzudan. Yeni bir bey demişken baştan söyleyeyim, arkadaşlar biriyle tanıştığınızda ilk sormanız gereken şeylerden biri, doğum tarihi, doğum saati ve doğum yerdir. Diğer bilgiler önemsizdir. Aklınızda bulunsun lütfen. Bu bilgiler hayat kurtarır.

Neyse, konumuza dönelim..

Herkesin bir şekilde Astroloji ile ilgilendiği bu devirde, Astroloji'ye Fal demek ayıptır, günahtır. Koskoca Astroloji'yi kızlarla sohbet ortamlarında baktığımız Kahve Falı ile aynı kategoriye koymak, kabul edilecek bir şey değil.

Bazen sosyal medya üzerinden Astroloji ile ilgili bilgiler paylaştığımda, birileri mutlaka ‘benimde Falıma bakarmısın’ diye mesaj yazıyor. Islak terlikle ağızının ortasına vurasım geliyor. Önce bir araştır, Google’ye sor, Astroloji nedir diye. İnsan utanır be Fal demeye. Bir kere Astroloji insanlık tarihi kadar eskidir ve dünyanın her yerinde kullanılır.

Astroloji kısaca, evrendeki gezegenlerin, yıldızların ve gökyüzünde bulunan her şeyin insanların ve dünya'nın üzerindeki etkisini anlatır ve matematiksel temeller üzerine kuruludur. Kimisine göre Astroloji bir yol haritasıdır, kimisi için yolumuza ışık tutan bir yol atlasıdır. Kısaca Astroloji yolumuzu kaybettiğimizde, yolumuzu bulmaya yardımcı olan bir çeşit ışıktır ama kesinlikle Fal değildir ve uzaktan yakından Fal ile alakası yoktur.

Çoğu insan Astroloji'yi Fal ile bir tuttuğu için günah olduğuna inanır ama günah değildir çünkü Kur'anı Kerim'de bile yeri vardır.

Mesela Nahl suresinde ki ayet diyor ki, ‘O geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin hizmetinize verdi. Bütün yıldızlar da O’nun emri ile sizin hizmetinize verilmiştir. Şüphesiz bunlarda aklını kullanan bir millet için ibretler vardır’ ve ‘İnsanlar yıldızlarla yollarını bulurlar'.

Diğer bir sure ise Hicr suresi ve diyor ki ‘Hakikaten biz gökte Burçlar yarattık ve temaşa edenler için süsledik.

Allah'ın hakkı üç olduğu için, son bir sure daha vereyim. Furkân suresi diyor ki, ‘Göğe burçlar yerleştiren, orada bir ışık kaynağı (güneş) ve aydınlatıcı bir ay yaratanın şanı çok yücedir'.

Kur'an’ı Kerim’de konuyla ilgili bir sürü sureler var. Merak edenler internet’de okuyabilirler. Yani özetle Astroloji günah değildir. Bu konuya dini açından bakanlara bir uyanış olsun. Allah bizlere gezegenleri, yıldızları, ayı, güneşi ve evrende vâr olan her şeyi, yolumuzu bulmamız için vermiş. Faydalanmamak olmaz. En azından ben şahsen, Astroloji'yi hayatımın merkezine koydum ve her şeyinden faydalanıyorum.

Kendimi tanımama, iyileştirmem gereken yaralarıma, dönüştürmem gereken eksik taraflarıma ayna oldu. Kendimde bilmediğim ve Astroloji sayesinde keşfettiğim çok şeyler var. Mesela yazmaya olan yeteneğim ve ilgim Doğum haritamda yazıyor. Doğum haritası demişken, 12 tane burç var diye 12 çeşit insan olduğunu düşünen ve Astroloji'yi sırf bu yüzden saçma bulan insanlar var.

Bir insanın vâr oluşunu tek bir burca sığdırmaya çalışanların, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını gösteriyor. Hepimizin doğduğumuz gün, yıl, saat ve yere göre bir doğum haritamız var. Bu bir bütündür. Mesela ben Koç burcuyum ama koç burcu olmam kocaman bir bütünün minnacık bir parçası.

Yükselenim, ay burcum, gezegenlerin haritamdaki konumu ve açıları var mesela. Bir sürü bilgi gizli haritamda. Gezegenlerin ben doğduğum andaki konumları, açıları ve bağlantıları var. Hepsi bir bütündür ve bütün olarak okunmalıdır. O yüzden herkes mutlaka danışmanlık almalıdır. Türkiye'de inanılmaz iyi Astrologlar var. Mutlaka birine başvurun ve haritanıza baktırın.

Hayatımızı, bu hayattaki amacımızı, sınavlarımızı, zorladığımız/zorlanmadığımız konuları, iyileştirmemiz gereken yaralarımızı, yeteneklerimizi gibi gibi bilgilerle dolu doğum haritalarımız, ki ben şu an bu yazıda Astroloji'yi yüzeysel anlatıyorum. Çok daha derindir Astroloji ama lütfen Fal demeyin, Fal olarak görmeyin. Koskoca Evreni, gezegenleri, yıldızları, ayı, güneşi bir Fincanın içinde keyfimize göre uydurduğumuz kahve telvesinden kalma şekillerle bir tutmayın. Bu bir hakarettir. Bir Astrolog, Astrolog olmak için yıllarca eğitim alır. Hiç eğitim alan Falcı gördünüz mü siz ?! Görmediniz. O yüzden bir daha Astroloji’ye Fal demiyoruz.

Anlaştık mı ?!

Teşekkür ediyor ve öpüyorum..