Alman usulü izdivaç

Türk televizyon kanallarında ki izdivaç programlarını hepimiz biliyoruz. Peki Almanya'da böyle programlar var mı ? Tabi var. Gelin size Alman televizyon kanalarında yayınlanan en iddialı izdivaç programlarını anlatayım..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

İzdivaç programlarını hepimiz biliyoruz. Türk televizyon tarihi çeşit çeşit izdivaç programları gördü. Bu tür çöp çatan programları tabi ki sadece türk televizyonlarında yok. Alman televizyon kanalarında da türlü türlü formatlar yayınlanıyor. Şimdi size en gündem yaratan programlarını özetleyeceğim.

Bachelor ve Bachelorette

İlk olarak alman televizyon kanalı RTL’de yayınlanan ‘Bachelor’ ve ‘Bachelorette’ isimli program var. Olay şöyle gerçekleşiyor, bir seçen kişi ve yirmi seçilmek isteyen aday var. Seçen erkekse Bachelor, kadınsa Bachelorette oluyor. Her hafta seçen kişi adaylarla geziyor tozuyor tanışıyor ve haftanın sonunda bir veya iki kişiyi eliyor. Elemediği adaylara da gül dağıtıyor, gül alamayan kalbi kırık şekilde evine dönüyor. 2004 yılında ilk kez yayınlanan programın 2019 sezonunda seçen kişi bir kadın, yani Bachelorette.

Bu Bachelorette adaylardan seçim yapıyor kimisiyle yemeğe gidiyor kimisiyle geziyor kimisiyle öpüşüyor, kafasına göre tanışıyor. Diğer adaylarda kendi aralarında rekabet içine giriyorlar ama eleme olduğunda gül alanlar yani elenmeyenler birbirlerini tebrik ediyor. Çok tuhaf değil mi ya. Ben birinden hoşlanacağım ve hoşlandığım kişi gözümün önünde başkasıyla kırıştıracak bende alkış tutucam. İşte bunlar hep şöhret olmak için katılanlar sayesinde oluyor, yoksa kalp dayanmaz.

Asıl önemli olan da, adaylar arasında milli gururumuz olan bir Türk adayın olması, üstelik hala elenmedi. Türk erkeğinin her türlü gideri oluyor işte.Bakalım programın sonunda beyaz atlı prens olabilecek mi yoksa elenecek mi. Bachelorette'nin aklı varsa bizim Türkü seçer. Ne o öyle alman usulü hesap ödeme, mis gibi türk erkeği dururken.

Naked Attraction

Bu Bachelorette biraz daha normal bir çöp çatanlıkdı. Gelelim asıl oha diyeceğimiz ‘Naked Attraction’, yani 'çıplak çekim' anlamına gelen programa. Bu program öyle bildiğimiz alıştığımız izdivaç programlarından değil. Şimdi şöyle anlatayım, 6 tane kutu var ve bu kutuların içinde çıplak insanlar var. Çıplak dediysem bildiğimiz çıplak, anadan doğma. Bu programda da diğer programda olduğu gibi seçen bir kişi var. Kutular aşağadan başlanarak yukarıya doğru tek tek açılıyor ve seçen kişi her turdan sonra bir kişiyi eliyor. Yani, ayaklardan başlanıyor sonra bir kademe daha çıkılıyor cinsel organına kadar ve adım adım yüz kısmına geliniyor. Cinsel organları hiç bir şekilde sansürlenmiyor. Baya açık açık televizyon ekranlarında izleyebiliyoruz. Vay anasını sayın seyirciler dediğinizi duyar gibiyim.

Kutular açıldıkça en sona iki kişi kalıyor ve seçen kişi kararını vermeden önce arkaya gidiyor ve soyunup tekrar geliyor. Sonra kalan iki adaydan birini seçiyor ve el ele stüdyodan çıkıyorlar. Peşinden çay kahve tanışma merasimi başlıyor ve gerisi geliyorsa geliyor, gelmezse de pek sorun olacağını sanmıyorum. Tüm benliği ile sansürsüz televizyon ekranlarına çıkan insanların manitacılık konusunda pek zorlanacağını düşünmüyorum.

Bu programa da bir Türk kızı katılmıştı. Artık Almanya'da her tür programda Türkler de yer alıyor. Sonra da diyorlarki, Türkler almanyaya uyum sağlamıyor, entegre olmuyorlar. Türk kızlarımız çırıl çıplak televizyonda koca aramaya çıkıyorlar, daha ne kadar entegre olabiliriz acaba.

Kiss Bang Love

Şimdi siz bunları okuyunca daha fazlası olamaz diyorsunuz ama hazır olun, bomba geliyor. Sıra da ki programın adı ‘Kiss Bang Love', yani öpücük patlama aşk olarak tercüme edebiliriz. Bu program Alman Pro 7 televizyon kanalında yayınlanan başka bir izdivaç programı. Tabi ki burda da seçen bir kişi var ve seçilmeyi bekleyen on iki aday. Olay şöyle gerçekleşiyor, seçen kişinin gözlerini bağlıyorlar. Sonra on iki aday tek tek aynı şekilde gözleri bağlanarak seçen kişinin yanına götürülüyor ve kesinlikle konuşmak yasak, neden mi ?! Çünkü öpüşüyorlar. Evet doğru duydunuz. Selam sabah hoş beş yok. Hemen dudaklara yapışıyorsun ve şapur şupur mevzuya giriyorsun.

Yaa, alın size kültür farkı. Gerçi kültür farkı bi kenara, elimi bile vermediğim biri ile ne kadar öpüşmek isterim bilmiyorum. Sonuçta tanımıyorum. Ya günlerdir dişlerini fırçalamıyorsa, ya ağzı kokuyorsa ?!

Neyse, sonra seçen kişi tek tek adaylarla öpüştükten sonra öpüşünü beğendiği beş aday seçiyor. Sonra ikinci turda bakışma olayına giriliyor sonra konuşma elleşme falan derken iki kişi finale kalıyor. Sonra seçen kişi önce biriyle sonra diğeriyle bir günlük bir yere gidiyorlar ve geceyi birlikte geçiriyorlar. O gece ne oluyor ben bilmem ama mevzunun sonunda birini seçiyor ve evli mutlu çocuklu evresine geçiyorlar mı bilmiyorum.

Soyunmalar ve öpüşmeler arasında geçen Alman izdivaç programlarının en iddialılarını özetledim. Şimdi böyle bir programın Türk televizyonlarında yayınladığını düşünün. Sigarayı, içki bardaklarını sansürleyen, küfür olmayan kelimeleri bile bipleyen ve taaaa Netflixe kadar uzanan RTÜK tabi ki böyle bir şeye izin vermeyecektir ama aradaki kültür farkı inanılmaz değil mi..