Abone Ol

Zahid Akman'ın Deniz Feneri intikamı!!! Doğan'ın kanalları neden kapanıyor?

RTÜK Başkanı Zahit Akman, Aydın Doğan'a ait D-Smart dijital platformunu gündemine aldı. Platformda bulunan 274 kanaldan 11'i lisanssız yayın yapıyor. D-Smart'ın lisans şartını yerine getirmediği için, RTÜK tarafından kapatılması gündemde.

Zahid Akman'ın Deniz Feneri intikamı!!! Doğan'ın kanalları neden...

Deniz Feneri olayı nedeniyle, Doğan grubu gazetelerindeki haberlerin, CNN Türk'e karasal yayın izni verilmemesi nedeniyle yayınlandığını öne süren RTÜK Başkanı Zahit Akman, Aydın Doğan'a karşı ''Misilleme operasyonu'' başlattı. RTÜK, iki yıldır bekletilen ve Doğan'a ait D-Smart dijital platformunda, izinsiz yayın yapıldığı konusunu, kurul gündemine aldı Toplam 274 kanalı içinde barındıran D-Smart platformundaki 11 kanalın lisanssız yayın yaptığı belirlendi. Bu nedenle RTÜK önce bu kanalları ardında da tüm platformu kapatacak.

D-Smart'ın içinde bulunan ve sadece bu platformda yer alan şirketin kendisine ait 11 kanalın, yaklaşık iki yıldır lisanssız yayın yaptığı, ancak RTÜK'ün bu konuda şimdiye kadar hiçbir girişimde bulunmadığı bildirildi. D-Smart'ın bu 11 kanal için lisans izni istediği, ancak konunun RTÜK tarafından değerlendirilmeyerek, izinsiz yayına göz yumulduğu bildirildi. Şimdi ise konu RTÜK gündemine alınarak ''İzinsiz yayın yapıldığı'' gerekçesiyle D-Smart'ın kapatılması gündeme geldi.

TARTIŞMA ÇIKTI
RTÜK'ün son toplantısında D-Smart konusunun ele alındığı ve tartışma yaşandığı öğrenildi. Zahit Akman'ın kurul gündemine getirdi bu konuda söz alan kurul üyesi Şaban Sevinç, sadece D-Smart'ın değil Kanal 24 ve Net TV gibi televizyonların da izinsiz yayın yaptığını, uydu izni olan bu kanalların, kaçak olarak karasal yayına geçtiklerini vurguladı. Sevinç'in, ''Bölge müdürlüklerimiz tarafından kaçak yayın yaptığı belirlenen tüm kanallar için gereğini yapalım. Kişisel kırgınlıklar nedeniyle belli bir grubun üzerine gidilmesi yanlış anlaşılır'' dediği öğrenildi.

Doğan grubunun yaklaşık iki yıl önce bu 11 kanal için lisans talebinde bulunduğu, talebin değerlendirilmemesi üzerine yayına başladığı ve iki yıldır da izinsiz yayın yaptığı bildirildi. RTÜK'ün bu talebi ele alarak kabul ya da reddetmesi gerekirken, kurul hiçbir işlem yapmadı. Konu kurul gündemine alınınca da izinsiz yayın yaptıkları gerekçesiyle önce bu 11 kanalın ardından da D-Smart'ın platform olarak kapatılması tartışılmaya başlandı.

274 KANAL VAR
D-Smart dijital platformu içinde D-Smart Promo , Movie Smart,- Movies 24 , Comedy Smart, Sinema TV, Sinema TV 2, Sinema TV Aile , FX, Loca Portal, D-Smart Extra, Pembe Smart, D YeşilÇam, D Max , D Çocuk, Nickelodeon, KidsCo, Luli TV, Smartoyun, Fashion TV, World Fashion Channel, Fashion One,- D plus, Z TV, Dream TV, Dream Türk, Cool Smart, Style Network,  Dog TV, Footschool, Futbol Smart, ESPN Classic, Shopping TV, Yumurcak TV, D-Shopping, Fix TV, Discovery HD, Fantasy, Passion TV, Yeşilçam XXX, Marc Dorcel, Movies 24 Erotica, Expo-Channel, Viva,Super Sport,TV5,MPL, JAZEERA CHANNEL, Bloomberg TV,, RAI Uno, Italia 1, Abu Dubai TV Qatar TV, Saudi Arabian TV, Al Jazeera Childrens Channel, F Men gibi toplam 274 yabancı ve tematik TV kanalı ile, tüm yerli kanallar ve 131 adet radyo kanalı bulunuyor. Bu kanallardan D-Smart'ın kendisine ait olan ''Movie-Smart, Cool Smart, Komedi Smart'' gibi özel kanallarına RTÜK'ten lisans alınması gerekiyor.