Abone Ol

YÜZYILIN ŞAMPİYONU... Galatasaray Cumhuriyet'in 100. Yılında 23. Şampiyonluğunu kazandı!

Lider Galatasaray, Süper Lig'in 36. haftasında deplasmanda karşılaştığı Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek 23. kez şampiyonluğunu ilan etti.

YÜZYILIN ŞAMPİYONU... Galatasaray Cumhuriyet'in 100. Yılında 23. Şampiyonluğunu kazandı!

Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun şampiyonu Galatasaray… Ve Aslan sezona son noktayı koydu. En yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde Ankara’ya giden sarı kırmızılılar Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederek 23. şampiyonluğunu ilan etti.

82 puana ulaşan Galatasaray ligde bitime 2 hafta kala şampiyonluk ipini göğüsledi. Galatasaray’da daha önce futbolcu olarak 7 kez şampiyonluk yaşayan Okan Buruk sarı kırmızılı camiaya hoca olarak geldiği ilk sezonda şampiyonluk sevinci yaşadı.

OKAN BURUK’UN TARİHİ TESADÜFÜ

30 Mayıs 1993’te, Galatasaray forması altında ilk şampiyonluğunu Ankaragücü karşısında yaşayan Okan Buruk tam 30 yıl sonra, yine Ankaragücü karşısında, bu kez teknik direktör olarak ilk şampiyonluğunu elde etti.

Daha önce Başakşehir ile kupaya uzanan Buruk, 49 yaşında ligde ikinci kez şampiyonluğa uzandı.

ICARDI’DEN ŞAMPİYONLUĞA DAMGA

Süper Lig’de son şampiyonluğunu 2018-2019 sezonunda yaşayan Galatasaray 4 sezon sonra mutlu sona ulaştı.

 

Sarı kırmızılı takımda son 8 golün tamamını atan Mauro Icardi, toplamda 21 gole ulaşarak şampiyonlukta büyük rol oynadı. Muhteşem bir sezon çıkaran Arjantinli yıldız sarı kırmızıların tarihinde üst üste 8 gol atan ilk futbolcu oldu.

Galatasaray, Süper Lig'in 36. haftasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaştı.

Sarı-kırmızılılar Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek ligde 23. şampiyonluğunu ilan etti.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 7. dakikada Arjantinli yıldızı Mauro Icardi ile öne geçti. Başkent ekibi 16. dakikada Milson ile sarı-kırmızılılara yanıt verdi ve 1-1'i yakaladı. 

Arjantinli yıldız 39. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

SÜPER LİG'DE 23. ZAFERİNE ULAŞTI

İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Galatasaray, 73. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın golü ile farkı ikiye çıkardı. Portekizli futbolcu Sergio Oliveira 78. dakikada sahneye çıkarak sarı-kırmızılıların 4. golünü kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray rakibini 4-1 mağlup etti.

Başkentte aldığı galibiyet ile puanını 82'ye çıkaran Galatasaray 23. kez şampiyon oldu.

Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek.