Abone Ol

Yunanistan sınırda kuş uçurtmuyor! Mülteciler buharlaştı mı?

Süleyman Soylu'ya göre 76 bin, Fahrettin Altun'a göre 80 bin göçmen Türkiye'den ayrılmış. Tv'ler canlı yayında, Yunanistan kapıdan kuş uçurtmuyor. Peki bu durumda nereye gitti bu kadar insan?

Yunanistan sınırda kuş uçurtmuyor! Mülteciler buharlaştı mı?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Son birkaç gün içerisinde Avrupa'ya gitmek üzere Türkiye'den ayrılan mülteci sayısı 80 bin 888 oldu. Bu sayı önümüzdeki günlerde artış gösterebilir" dedi.

Ancak Yunanistan ve Bulgaristan sınırları kapattı ve mültecilere geçiş izni vermedi.

Turkiyegundemi.com yazarı Enis Ersoy konuyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı:

Türkiye kapıları açtı, mülteciler Avrupa'ya geçebilmek için birbirlerini eziyor. Gitmek ya da kalmak kendi tercihleridir. Kimse şu hayatta vatansız kalmasın. Çoluğuyla, çocuğuyla bilinmez bir geleceğe sürüklenen insanları, nankörlükle suçlamak insanlığa sığmaz.

İşin aslı biz de kalsınlar diye pek gönüllü değildik, ne dedi Cumhurbaşkanı: "Bu kadar mülteciyi beslemek durumunda değiliz."

Mültecilerin yola düştükleri andan itibaren, umut yolculuğu an be an canlı yayınlarla ekranlarımızda.

Parası olmayan, belediyelerce ücretsiz sağlanan otobüslere doluşuyor. Parası olan otogardan, biraz daha hali vakti yerinde olan ise taksilerle yol alıyor Edirne'ye doğru.
Avrupa'ya yolculuğun diğer güzargahı olan Ege kıyılarından, Yunan adalarına uzanan şişme botlarla yapılan yolculuklar da bütün ayrıntılarıyla gün boyu ekranlarda.
Neler öğrendik neler... Adam yıllardır insan kaçakçılığı yapıyormuş, mesleki kariyerini "Avrupa'ya gidenlerin yarısını ben geçirdim" diye mikrofonlara gururla anlatıyor. Hani Aylan bebek vardı ya, Bodrum kıyılarında cesedi bulunan, hatırladıkça insanı insanlığından utandıran... Belki onun yolculuğunu da o arkadaş organize etmiştir. Keşke muhabir sorsaydı...

Yazının devamı için tıklayın...