Abone Ol

Yobaz Akit TV'de Devlet Bahçeli MİT'tendir yazılı Türkeş'in mektubu tartışıldı

Akit TV yayınında MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş tarafından yazıldığı öne sürülen bir mektup paylaşıldı. Mektupta, MHP’nin şimdiki genel başkanı Devlet Bahçeli hakkında "Devlet Bahçeli MİT’tendir. Arkadaşlarımız MİT’ten uzak durmalı. Bunlar hiç itimat etmemelidir" ifadeleri yer aldı.

Yobaz Akit TV'de Devlet Bahçeli MİT'tendir yazılı Türkeş'in mektubu tartışıldı

Akit TV’de 'Kırmızı Masa' programına İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Başkanı Mehmet Pamak  konuk oldu. Pamak, programda 26 Temmuz 1983 tarihli olduğunu söylediği mektubu paylaştı. Bu mektubun Türkeş tarafından Muharrem Şemsi'ye yazıldığını öne süren Pamak, söz konusu mektupta Türkeş'in kendisinin genel başkan olmasını istediğini ve "Mehmet Pamak imanlı bir arkadaşımızdır" dediğini söyledi. 

Pamak, Akit TV sunucusu Muharrem Çoşkun'un "Bu mektup doğru değil mi?" sorusuna Mehmet Pamak, "doğru" yanıtını verdi. 

"Bu mektup şimdiye kadar hep sansürlü yayımlandı. Şimdi biz sansürsüz yayınlıyoruz" diyen Muharrem Çoşkun, mektupta Türkeş'e ait olduğu belirtilen "Devlet Bahçeli MİT’tendir. Arkadaşlarımız MİT’ten uzak durmalı. Bunlar hiç itimat etmemelidir" sözlerini hatırlattı. Bu sözler üzerine Mehmet Pamak "Devlet Bahçeli’nin o irtibatı, derin devletle de irtibatı , tabii sonradan olduğu şeklinde biz de duyardık. Bahçeli Türkçü kanattandı” dedi.

"Devlet sakın başörtülülere müsamaha gösterme demiş"

Pamak, mektupla ilgili şunları söyledi:

"Bahçeli için bunlar söyleniyordu duyardık. Türkeş İslamcı akımdan rahatsız oluyordu. Siyaseten Türk İslamcı sentezinin kullanılmasını istiyordu. Benim genel başkan olmam için ısrar ederken yazdığı el yazısıyla şeyler var. Güvendiği kişilere, Mehmet Pamak imanlı bir arkadaşımızdır diyor. Bu mektup doğru. Muharrem Şemsi'ye yazıldı. Parti kurulurken askeri hastanede gözetim altındaydı kalp krizi nedeniyle. Görüşmüştüm o zaman. Beni yanına aldılar. Yazarak konuşuyordu duyulmasın diye. Devlet Bahçeli'nin o irtibatı derin devleti ile irtibatı olduğunu duyardık.

Benim İslam'a yöneldiğim dönem Devlet doçent akademide. Üniversiteye başörtülüler alınmıyordu. Ülkücü bir asistan Mehmet kapıda bekliyormuş. Devlet gelmiş niye duruyorsun diye. Abi başörtülüleri almamamız için bizi koydular kapıya. Devlet sakın başörtülülere müsamaha gösterme demiş."

"Devlet Bahçeli MİT’tendir"

Yayına verilen mektupta “Devlet Bahçeli MİT’tendir. Arkadaşlarımız MİT’ten uzak durmalı. Bunlar hiç itimat etmemelidir" ifadelerinin altı çizildi.