Abone Ol

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? YKS 2022 Üniversite Tercih Kılavuzu Hakkında ÖSYM'den Açıklama

YKS tercih kılavuzu ve tarihleri 2022 yılında yoğun ilgi görüyor. ÖSYM tarafından merkezi olarak girilen YKS’ye giren adaylar heyecanla süreci takip ediyorlar. Üniversite sınavı sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklandı. İşte detaylar...

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? YKS 2022 Üniversite Tercih Kılavuzu Hakkında ÖSYM'den Açıklama

YKS tercihleri için geri sayım başladı. 18 Temmuz tarihinde ÖSYM yapılan değerlendirmelerin ardından YKS sınav sonuçları açıklandı. YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde başlayacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, ‘2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 - 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.’ denildi ve YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu hakkında ön bilgi yayımlandı.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos’ta sona erecek. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.
Geçtiğimiz hafta açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ‘2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız.  2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır.  Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.’ dedi.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 - 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.