Abone Ol

Yılmaz Özdil: Boş tuvalet kağıdı rulosu bile bizim paramızdan daha değerli

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, 6.0 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce’ye görevlendirilen polislerin kaldığı öğrenci yurdunda kullandıkları tuvalet kağıdı ve benzeri ürünler için 50 lira bırakıp helallik istemesini hatırlattığı bugünkü yazısında, “Ekonominin halini bundan daha şık anlatan bir haber görmedim. Bu ülkede artık, başkasına ait tuvalet kağıdı kullandığında bile helalleşmek zorundasın!” dedi.

Yılmaz Özdil: Boş tuvalet kağıdı rulosu bile bizim paramızdan daha değerli

Alt tarafı tuvalet kağıdı denilen, popomuzu sildiğimiz kağıt, Türk Lirası karşısında dolardan daha fazla değer kazanmış vaziyette” diyen Özdil, devamında da şunları kaydetti:

Eminim hatırlarsanız, 2020 yılıydı, pandemi yeni ilan edilmişti, dünyanın her yerinde insanlar marketlere koşarak, tuvalet kağıdına hücum etmişti, herkes paket paket tuvalet kağıdı stoklamıştı, raflardaki tuvalet kağıtlarını kapışmak için kavgalar edilmişti. Covid'ten korunmak için kişisel hijyen, kişisel temizlik gibi kavramlar gündeme gelince, insanların aklına ilk tuvalet kağıdı gelmişti.

O günlerde 32'li tuvalet kağıdı 36 liraydı. Aynı marka bugün, 196 lira. 5.5 katına katlandı. O günlerde Amerikan doları 6.5 liraydı, bugün 18.5 lira, üçe katlandı. Üzerinde paramızın değerini yazan Türk Lirası banknotlar, bomboş tuvalet kağıdı rulosu karşısında, dolardan daha fazla değer kaybetti! Kur korumalı mevduat yerine, tuvalet kağıdı korumalı mevduat hesabı çıkarılsa, paramız enflasyon karşısında daha iyi korunurdu!”