Abone Ol

Yılmaz Özdil: AKP İlk Defa Sallanıyor

AKP'nin kamuoyu araştırmalarında güç kaybettiğini belirten ve "Seçim olsa kaybedecek" değerlendirmesi yapan SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil, bunun nedenini açıkladı.

Yılmaz Özdil: AKP İlk Defa Sallanıyor

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Nokta TV'de Ezgi Pekşen'in sorularını yanıtladı. Yaşanan doğal afetlerden sonuç çıkarılmamasıyla ilgili “Bu işin sorumlusu bizatihi biziz. Sayın ahalimiz bunun sorumlusu. Bu çadır kültürünün bir sonucu” diyen Özdil, şu ifadeleri kullandı:

* Biz Türkler sadece çadırın içini önemseriz, çadırın dışı bizi hiç ilgilendirmez. Evimizin çok güzel ve temiz olmasını çok seven bir milletiz çadır kültürü gereği. Ama kapımızın önünde eşek ölse kimsenin umrunda olmaz.

* Tıkanan yolların, feci yapılaşmanın hepsinin sorumlusu biziz kardeşim! Bu ülkenin bizim olduğunun bilincinde olmayan bir millet var ortada. Sana metro yapacaklarına dünyanın en ucube sistemi metrobüsü yapıyorlar alkışlıyorsun. Sonra kar yağdığında ben metrobüste rezil oldum diyorsun.

Kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda yaşananlara değinen Özdil, şöyle konuştu:

* Havalimanında dünyaya rezil olduk. İstanbul 4 bin yıllık bir şehir, 7 bin yıla giden kökleri var. Bizans, İstanbul'un kuzeyine yerleşim yapmamış. Sonra gelmişiz Osmanlı'yla burada yaşamışız. Osmanlı, İstanbul'un kuzeyine gitmemiş yerleşmek için. Cumhuriyeti ilan etmişiniz.

* 100 yıldır Cumhuriyetimiz var; İstanbul'un kuzeyine gitmemişiz. Bu arkadaşlar geldiler İstanbul'un kuzeyine havalimanı yaptılar. Bu kadar akla, bilime, ruha aykırı bir şey yaparsan bu olacak.

MAHŞERİN ÜÇ ATLISI YÜZÜNDEN SİSTEM FELÇ OLUYOR

“Türkiye'de 3 işi canı çeken herkes yapabiliyor. Siyasetçilik, müteahhitlik ve gazetecilik” diyen Özdil, “Mahşerin üç atlısı eğitimsiz, liyakatsiz, niteliksiz siyasetçi, müteahhit ve gazetecinin bir araya gelmesi neticesinde tırışkadan kar yağdığında sistem felç oluyor” görüşlerini paylaştı.