Abone Ol

Yeşim Akıncı'dan koronavirüsten korunmak için tek eşlilik tavsiyesi

Ünlü Uzman psikolog, yazar ve televizyoncu Yeşim Akıncı koronavirüste tek eşliliğe dikkat çekti.

Yeşim Akıncı'dan koronavirüsten korunmak için tek eşlilik tavsiyesi

İşte Yeşim Akıncı'nın yazısı:

Corona Virüsü şiddetli akut solunum yetmezliğine neden olan bir virüstür. Salgın yüksek ateş, öksürük, kas ağrısı, ishal, zor nefes alma, iştahsızlık, bulantı ve çeşitli vücut ağrıları şeklinde şikayetlerle kendini göstermektedir.

Ülkemizde de tehdit uyandıran küresel salgın, insanların psikolojisini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kişilerde panik atak, yüksek düzeyde stres, fobi, insan iletişiminde sorunlar, takıntılarda çoğalma, uykusuzluk, tikler, sosyal ortamlardan kaçınma, yeme sorunları gibi psikolojik rahatsızlıklar baş gösteriyor.

Corona hakkında tv’de haberlere veya yetişkinlerin konuşmalarına maruz kalan çocuklar çok korkabilir ve ebeveynlerdeki panik hali çocuklarda daha fazla olumsuzluklara neden olabilir. Bu sebeple ebeveynlerin çocukların yanında yapacakları konuşmalara dikkat etmeleri gerekmektedir, çocuklara kendini koruma yöntemleri sakince anlatılmalıdır.

Toplumda bireylerde; alışveriş merkezleri, iş,eğitim ve sosyal ortamlarda veya toplu taşımalar gibi kalabalık yerlerde hijyene dikkat etmek, yüzeyler ve kişilerle çok fazla temasta bulunmamak, el tokalaşma, selamlaşma, öpüşme ritüeline bir süre ara vermek, el temizliği, dengeli beslenmek,düzenli uyku ve ilişkilerde tek eşli olmak gibi konular büyük önem kazanmaktadır.

Coronavirüs insanların yaşam tarzları ve alışkanlıklarını değiştirmeye yönlendireceğime dikkat çeken ünlü uzman psikolog, yazar ve televizyoncu YEŞİM AKINCI bireylerin ilişki yapılarında da değişiklik sağlayacağını öne sürdü.

Güven duyduğun,emin olduğun kişilerle beraber olmak, ilişkilerde ise monogami mantıklı bir strateji olacaktır. Panik olma önlem al.

Unutmayın toplumsal panikler daha ölümcüldür! Psikolojik, sosyolojik ve ekonomik boyutlarda olumsuz etkileri olmaması için farkındalik zamanı.