Abone Ol

Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti

Türk sinemasının 'Chuck Norris' lakaplı oyuncusu Osman Betin hayatını kaybetti.

Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti

Yeşilçam sinemasının ‘Chuck Norris’ lakabı ile adlandırılan sinema oyuncusu Osman Betin vefat etti. Herkesin yeşilçam’da dövüş sahneleri ile tanıdığı Betin, Cüneyt Arkın’ın karate hocalığını yapmış ve bu tür sahneler düşünüldüğünde akla ilk gelen isim olmuştu.

Osman Betin’in vefat haberini sosyal medya twitter adresi aracılığı ile bilgi veren Türk Sanat Müziği sanatçısı Onur Akay şunları yazdı “Geçen ay hastaneye kaldırılan ve taburcu olan değerli oyuncu Osman Betin’i, sinemamızın Chuck Norris’i Osman abimizi maalesef kaybettik. Mekanı cennet olsun.”şeklinde düşüncelerini paylaştı. Osman Betin’in daha önceki rahatsızlığı nedeni ile 2 hafta önce kadar hastaneden taburcu edildiği ancak sonradan çıkan komplikasyon sonucunda yoğun bakıma kaldırıldığı ama yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybettiği öğrenildi.

OSMAN BETİN KİMDİR?
Osman Betin, 23 Aralık 1959 yılında Adana ilimizde doğmuştur. Osman Betin, ilk olarak, Minyeli Abdullah 2,jaguar, Hızlı Takip ,Deli Fişek, Çöl gibi çok Türk filminde rol almıştır. Sinemaya ilk başlaması ise, Çok sevdiğimiz sinema oyuncusu Cüneyt Arkın ile yaptığı ilk dövüş sahnesi ile oldu. Cüneyt Arkın le 30 yıldan fazla sürede 35 film çeken Osman Betin’i, dublaj ile seslendirmiş kişilerden birisi ise ünlü sunucu ve oyuncu Mehmet Ali Erbil’dir.