Abone Ol

Yeni Şafak Yazarı Metiner: Reis'e Otobüs Üzerinden Çay Attırmak Nedir?

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, bugünkü "kontrollü yangın" başlıklı yazısında, yangınla mücadele ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te vatandaşa çay fırlatması hakkında yazdı.

Yeni Şafak Yazarı Metiner: Reis'e Otobüs Üzerinden Çay Attırmak Nedir?

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, bugünkü yazısında, henüz kontrol altına alınamayan orman yangınlarıyla ilgili muhalefetin açıklamalarını ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris ziyaretinde otobüsün üzerinden vatandaşlara çay fırlatmasını değerlendirdi.

Muhalefetin 15 Temmuz darbe girişimi için ‘kontrollü darbe’ dediğini yazan Metiner, “Şimdi de belli bir merkezden organizeli ve intikam amaçlı yapıldığı besbelli olan yangınlar için ‘kontrollü yangın’ demeye başladılar” dedi.

Muhalefete, “Bu mudur yurtseverlik, bu mudur milliyetçilik, bu mudur siyaset Allah aşkına? Yangından mal kaçırmaya kalkışan siyasetçiler ‘erken seçim’ isteyecek kadar ileri gidebiliyorlar. Birileri ‘istifa’ çığlıkları atmaya başlayabiliyor. Bu mudur muhalefet, bu mudur siyaset?” sorularını sordu.

“İçimizden birileri de o güruhun daha da negatif propaganda üretebilmeleri için ne lazımsa yapıyorlar” diyen Metiner, “Allah aşkına her birimizin yüreğinin cayır cayır yandığı bu günlerde seçim meydanlarındaymışız gibi Reis’e otobüsün üstünden çay paketleri attırmak da neyin nesidir, hangi akla hizmettir? Artık seçim zamanlarında bile yapılmaması gereken bu tür bir olayın yangın günlerinde yapılabiliyor olması hepimizi derinden yaralamıştır, biline! Dilerim ki bu ve buna benzer yanlışlıklar, Reis’i gereksiz yere polemik konusu yapan bu tür davranışlar artık bir son bulur.

Yeri gelmişken belirtmezsem olmaz: Millet yangın günlerinde kendi vekillerini, özellikle de iktidar vekillerini yanı başında görmek ister. Keşke vekil arkadaşlardan biri Marmaris’te Cumhurbaşkanı’nı karşılamak yerine Bodrum’daki yangın mahallinde bulunmuş olsaydı diyorum.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın