Abone Ol

Yeni Şafak yazarı: Akıncı Üssü'nün baş FETÖ'cüsü en atak en acımasız olanı..

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, 15 Temmuz gecesi Akıncı'daki darbe karargâhının en önemli aktörlerinden Kurmay Albay Özçetin'i yazdı.

Akıncı Üssü'nün baş FETÖ'cüsü en atak en acımasız olanı..

Ankara hava sahasındaki F-16’lara çok sayıda vatandaşın ölümüne yol açan bütün bombalama emirleri üssün iki numaralı komutanı olan Ahmet Özçetin'den geldi.

Darbe planlamalarının tam merkezinde yer alan, o gece verdiği emirlerle acımasızlığını ispat eden, ifadesi alınan pilotların kendisinden “Baş Fetöcü" diye söz ettiği, ama her nedense ismi üzerinde yeterince durulmayan birisi.

Kamuoyunun gözünden kaçırdığı kilit isim Ahmet Özçetin'i, Mehmet Acet bugünkü köşesinde kaleme aldı. "Üniformalı darbeciler arasında en etkili, en atak ve en acımasız olanı" diye tanımladığı Özçetin'le ilgili bilinmeyen ayrıntıları yazar, köşesinde aktardı.

BOMBALAMAK İÇİN KEŞİF UÇAĞI GETİRTİYOR

"(...)Özçetin o akşam darbe mesaisine, Kayseri’den “Gören” isimli keşif uçağını Akıncı’ya getirterek başlıyor. Uçağın ismini “Tosun” diye değiştirttikten sonra Gölbaşı’ndaki özel kuvvetler ve özel harekatın koordinatlarını bu uçağa yükletiyor. Sonra da buraları bombalatıyor.
Sonucu biliyorsunuz.

“BOZULAN AYARLARI DÜZELTİYORUZ”

Emir verdiği pilotların Özçetin’in kendisi hakkında ne düşündüğüne geleceğiz ama önce başka bir yerden bir anekdot. Ahmet Özçetin ismi, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın 15 Temmuz gecesiyle ilgili savcılığa verdiği ifade de dikkat çekici bir diyalog ile geçiyor.

Ünal, İstanbul’da derdest edildikten sonra Akıncı Üssü’ne getirilmişti.
Üs’te kendisini karşılayan isim Harekat Komutanı Ahmet Özçetin idi. Devamı için Orgeneral Ünal’ın savcılık ifadesine başvuralım:

“Bana, ‘Hoş geldiniz komutanım’ dedi. Ben kendisine, ‘Hoş bulmadık’ dedim. Bana, ‘Bozulmuş ayarları düzeltmeye çalışıyoruz’ dedi. Ben de, ‘Senin ayarın bozulmuş’ dedim.”

DARBE ÜSSÜNDE O GECE: AHMET ÖZÇETİN

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, şüphelilerden eski 4. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin'in eylemleri ayrıntılarıyla gözler önüne serildi