Abone Ol

Yeni parti ile ilgili flaş ABD iddiası!

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimlerin kuracağı iddia edilen yeni partinin arkasında ABD'nin olduğunu belirtti ve bu oluşum ile ilgili son gelişmeleri köşesine taşıdı.

Yeni parti ile ilgili flaş ABD iddiası!

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi eski AK Partili isimlerin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kuracağı iddia edilen yeni parti ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Abdullah Gül'ün yakın çevresine “Benim AK Parti'ye dönüşümü kişisel hırsları nedeniyle Davutoğlu kesti” dediği yönündeki iddialara değinen Özçelik, iki ismin arasının şu sıralar açık olduğunu belirtti.

"Yeni Parti'nin Arkasında ABD Var"

İsim vermeden bir AK Partili yetkilinin yeni partiye ilişkin görüşlerine de yer veren İsmet Özçelik, kurulacak partinin arkasında ABD olduğunu öne sürdü. Özçelik, AK Partili yetkilinin görüşlerinin özetle şöyle olduğunu söyledi;

Yeni Parti'nin CHP-HDP- İYİ Parti Bloğuna Eklenmesi Planlanıyor"
“Taktik aynı. AKP’nin doğuşu örnek alınıyor. Ancak AKP gibi olmaz. ABD de bunun farkında. Ama AKP’yi küçültmeleri mümkün. ABD’nin hesabı da zaten bu. ‘Yeni Parti’yi ‘CHP-HDP-İyi Parti’ bloğuna eklemeyi planlıyorlar.”
"En Hevesli Kesim Davutoğlu Cephesi"

Ahmet Davutoğlu ve ekibinin devamlı yeni parti ile ilgili konuştuklarını kaleme alan İsmet Özçelik, Davutoğlu'nun eski danışmanı Osman Sert'in “Toplumu kutuplaştıran, her türlü değeri kısa vadeli öncelikler için istismar etmekten çekinmeyen bir nobranlığa karşı; herkesin hukukunu koruyan, herkesin acısına duyarlı bir bilinç yeşeriyor” yönündeki açıklamalasının AK Parti'de en tepeye kadar iletildiğini de sözlerine ekledi.

Söz konusu oluşumun 31 Mart yerel seçimlerini beklediğini ve seçim sonuçlarına göre düğmeye basacaklarını hatırlatan İsmet Özçelik, ABD'den işaret beklenildiğini ancak ABD'li yetkililerin risk almaktan çekinen isimlere daha cesaretli olmaları yönünde uyarılarda bulunduğunu da dile getirdi.

Özçelik, "Bu işle uğraşan ABD’lilerin “altın tepsi” rahatsızlığı konuşuluyor. Birlikte hareket ettikleri isimlerin, her şeyi altın tepside istediklerini, risk almaktan çekindiklerini ifade ediyorlarmış. Daha cesaretli olmaları konusunda uyarmışlar. Ufak tehditler de sözkonusuymuş. Bilemiyorum, kulislerde anlatılanlar böyle..! İzliyoruz..!" dedi.

İsmet Özçelik'in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz