Abone Ol

Yazar Ayşegül Tözeren gözaltına alındı

Şair, yazar Dr. Ayşegül Tözeren, gece saatlerinde evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Tözeren'in gözaltına alındığını Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat duyururken, "'Ayşegül bağırarak, 'Konuşamıyorum, gazetemi çok seviyorum' dedi" ifadelerini kullandı.

Yazar Ayşegül Tözeren gözaltına alındı

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Twitter hesabından Evrensel gazetesi yazarı Tözeren'in gözaltına alındığını duyurdu. Polat, Tözeren'in gözaltına alınma gerekçesi olarak 'ihbar'ın gösterildiğini belirtirken, "Her anı ayrı bir darbe olan bir ülke" dedi.

Polat, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda gazetemiz Evrensel'in yazarlarından Ayşegül Tözeren evinde gözaltına alınıyor. Ayşegül'ün telefonundan annesi ile konuştum. 'Evde bir sürü polis var. Ayşegül'ü gözaltına alıyorlar. Gerekçe söylemiyorlar' dedi. Vatan'daki emniyet binasına götüreceklermiş.

"Annesi çok tedirgin ve 'Beni götürmüyorlar' diyerek endişelerini ağlamaklı bir sesle ifade etti. Ayşegül bağırarak, 'Konuşamıyorum, gazetemi çok seviyorum' dedi. Her anı ayrı bir darbe olan bir ülke."

Ayşegül Tözeren kimdir?

Hekim olan, "Edebiyatta Eleştirinin Özeleştirisi" ve Sibel Öz'le birlikte yazdığı "Korkma Kimse Yok" adlı iki kitabı yayımlanan Ayşegül Tözeren, Evrensel gazetesinin yanı sıra edebiyat dergilerine de yazılar yazıyor.
Gözaltına alınan, tutuklanan edebiyatçı, yazar ve gazetecilerin özgürlüklerine kavuşması yolundaki çabalarıyla da bilinen Tözeren, yaklaşık 10 yıl önce, kısa geçmişini şöyle ifadelendirmişti:

"1979 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdim. İlk görsel şiirim, 2005 yılında Zinhar'da yayınlandı. Daha sonra, işlerim Otoliths ve Monokl adlı dergilerde yer aldı; Platforma'da, son olarak da Public Pages'ta sergilenmeye layık görüldü."