Abone Ol

AKP İzmir Kongresinde Yoksulluk Tablosu: Sandviçleri Alabilir miyim?

AKP İzmir Kongresi'nde bir yurttaş, yarısı yenmiş yiyecekleri topladı.

AKP İzmir Kongresinde Yoksulluk Tablosu: Sandviçleri Alabilir miyim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün düzenlenen AKP İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde koronavirüs salgını yine unutuldu.

Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen kongrenin girişinde delege, protokol ve basın mensuplarının bir gün önce yaptırdıkları koronavirüs test sonuçları kontrol edildi.

Cumhuriyet Gazetesinden  Muhammet Özmen'in haberine göre Salona girmek için sıra bekleyen yüzlerce yurttaş kalabalık gruplar halinde turnikelerden geçti.

4 ayrı polis noktasında aramaların yapıldığı ve üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede yüzlerce partili, salonu “lebaleb” doldurdu. İçeride sosyal mesafe kurallarına uyulmadı.

AKP İzmir Kongresinde Yoksulluk Tablosu: Sandviçleri Alabilir miyim? - Resim: 1

Kongreye İzmir’in merkeze uzak ilçeleri ve çevre kentlerden çok sayıda partilinin otobüslerle getirildiği görüldü. Aydın, Manisa ve Denizli plakalı çok sayıda otobüsün kongrenin salonunun çevresinde park halinde olduğu gözlendi.

Derinleşen ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı çeken yurttaşın durumu AKP kongresine yansıdı.

Çok sayıda güvenlik gücü ve partilinin beklediği kongre salonunun girişindeki arama noktasında bir yurttaş, bir noktaya atılmış yarısı bir tüketilmiş sandviçler, poğaça ve ekmekleri toplamak için, “Sandviçleri alabilir miyim” diyerek görevli polislerden izin istedi. Daha sonra yerden topladığı yiyecekleri elindeki poşetlere doldurarak alandan ayrıldı.