Abone Ol

Yandex Navigasyon yolu şaşırdı! Paralı yollara yönlendiriyor

Popüler navigasyon uygulaması Yandex Navigasyon'un, bazen hatalı yol tarifi verip paralı yollara yönlendirdiği ortaya çıktı.

Yandex Navigasyon yolu şaşırdı! Paralı yollara yönlendiriyor

Rusya merkezli arama motoru Yandex tarafından piyasaya sürülen Yandex Navigasyon uygulamasının bazen hatalı yol tarifi verip paralı yollara yönlendirdiği ortaya çıktı. Konum olarak Anadolu Yakası'ndan iki bölge seçtiğinizde, uygulamanın sizi hem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hem de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçirip rotanıza getirdiği görülüyor.

KUZEY MARMARA OTOYOLU'NA 60 TL ÖDEDİM

Uygulamayı kullanan başka bir sürücü ise, 6 gün önce Karabük'ten İstanbul'a bir seyahat yaptıklarını belirterek, "İzmit otobanını bitirmek üzereyiz Yandex Navigasyon bizi ısrarla yoldan çıkarıp İzmit içinden tepelere oradan Kuzey Marmara Otoyolu'na yönlendiriyor.

Tam 59 dakikada bağlandık paralı yola paralı yolda kuzey Marmara otoyolundan ısrar la bizi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yönlendiriyor. İnanılmaz bir kötülük Kuzey Marmara Otoyolu'nda 60 TL gitti" ifadelerini kullandı.

PARALI YOLA YÖNLENDİRİYOR

Sosyal medya platformu Ekşi Sözlük'te de Yandex Navigasyon uygulamasının paralı yollara yönlendirmesi iddiası bulunuyor. Bir kullanıcı, "İş yerinden çıkmak üzereyim, ev rotama Google 37 dakika diyor (parasız yol) paralı yol ise 45 dakika. Yandex ise Google'ın önerdiği rotaya 47 dakika diyor ve paralı yola (41 dakika) yönlendiriyor" ifadelerini kullandı.