Abone Ol

Yandaş Yeni Şafak'ın Hedef Aldığı AKP'li Uysal: Asıl Hedefleri Erdoğan

Yandaş Yeni Şafak gazetesinin hedef aldığı eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal, hakkındaki iddialara "Bu haberin konusu ben değilim." ifadeleriyle yanıt verdi. Uysal, "Sizce hedef kim? Sizin üzerinizden Cumhurbaşkanı’nın mı hedef alındığını düşünüyorsunuz?” sorusunu "Olabilir" diyerek yanıtladı.

Yandaş Yeni Şafak'ın Hedef Aldığı AKP'li Uysal: Asıl Hedefleri Erdoğan

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı AKP'li Mevlüt Uysal, yandaş Yeni Şafak gazetesinin "Uysal'ın hukuksuz işleri" başlıklı haberinde yer alan iddialara yanıt verdi.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'a konuşan Uysal, haberin hedefinde kendisinin olmadığını ve kendisi üzerinden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hamle yapılıyor olabileceğini söyledi.

'GEÇMİŞTE YAŞADIĞIMIZ PROBLEM VAR MI BİLMİYORUM'

Mesleğinin avukatlık olduğunu anımsatan Uysal, “Belediye başkanlığından önce 19 sene boyunca avukatlık yaptım. Başkanlıktan sonra avukatlık yapmadım. Hangi işin takipçiliğini yapmışım ben de bilmiyorum. Neden böyle bir haber yaptılar anlayamadım. Ben kendileri ile bir problem yaşamadım. Geçmişte yaşadığımız problemler var mı onu da bilmiyorum. Ben başkanlığım süresince sadece doğru şeyler yapmaya çalıştım” dedi.

'HABERİN KONUSU BEN DEĞİLİM'

“Neden şimdiye kadar beklediler?” diyen Uysal, “Bu haberin konusu ben değilim. Başka hedefleri vardır, beni haber yapıyorlardır. Somut bir olay olsa da söyleseler. 'Şu işi takip ediyor' deseler. Öyle bir şey yok. Haberden önce beni hiç aramadılar. Diyorum ya Albayrak grubu ile bir sıkıntım hiç olmadı. Başkasına nasıl dayandıysam onlara da öyle davrandım. Onların lehine ve aleyhine bir şey yapmadım. Lehe bir beklentileri vardıysa neden şimdiye kadar neden beklediler? Dediğim gibi tek tahminim konu ben değilim. Başka bir hedefleri olabilir. Zaten kendilerinden davacı olacağım” diye konuştu.

“Sizce hedef kim? Sizin üzerinizden Cumhurbaşkanı’nın mı hedef alındığını düşünüyorsunuz?” sorumuza Uysal, “Olabilir” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Yandaş Yeni Şafak gazetesi, Kadir Topbaş’ın ‘istifasının’ ardından İBB Başkanlığı yapan Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi AKP’li Mevlüt Uysal hakkında "Uysal'ın hukuksuz işleri" başlıklı bir haber yayınladı. Haberde Uysal'ın üst düzey isimleri kullanarak ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı öne sürüldü.

“Başakşehir Belediye Başkanı iken, Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı devralan ve bu görevi 1,5 yıl yapan Mevlüt Uysal şimdi iş takipçiliği yapmakla suçlanıyor” ifadelerinin kullanıldığı haberde, Uysal’ın hem hukukçu kimliğini hem eski İBB Başkanlığı unvanını kullanarak HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etki altına aldığı belirtildi.


Haber, şu ifadelerle devam etti: “Yine birçok bakanlıktaki ve bürokrasideki bağlantıları aracılığıyla hukuksuz ve kanunsuz taleplerde bulunuyor, haksız menfaat ve kazanç sağlıyor. Uysal özellikle adrese teslim ihaleler düzenlenmesi, ihalelerin hukuksuz şekilde bazı şirketlere verilmesi ya da bazı şirketlerin usulsüzlerinin yargıda aklanması için çaba gösteriyor.”