Abone Ol

Damat Medyası Erdoğan'ın 128 Milyar Açıklamasına Çok Sevindi

Okan Müderrisoğlu: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan denkleme girdi ve yalan mimarisini yıktı geçti

Damat Medyası Erdoğan'ın Açıklamasına Çok Sevindi

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "128 milyar dolar nerede" sorusuna ilişkin yaptığı açıklamaya işaret ederek, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan denkleme girdi ve yalan mimarisini yıktı, geçti" dedi.

Müderrisoğlu, "Demek ki ne imiş? Her sorunun bir cevabı, anlamak isteyen için bir açıklaması varmış. Zaten bu döviz rezervi kampanyasına karşı mühim olan husus, sözde siyaset yapma adına kamuoyunu manipüle eden odaklar değil, Cumhur İttifakı'nı sahiplenen geniş seçmen kitlesinde oluşturulmak istenen zihin bulanıklığına fırsat verilememesiydi!" dedi.

Müderrisoğlu, "Belli ki kara propaganda süreci üç fazda planlanmış! İlk aşama, '128 milyar dolar nerede?' diye başladı. Buharlaşma, peşkeş vb iddialar çökertilince, ikinci aşamaya geçildi... Bu kez, 'Kime satıldı?' kurgusuyla, ayrıcalıklı işlem yapıldığı algısına oynandı. Ve üçüncü aşamada ise 'Sorumlu Erdoğan' sloganı üzerinden dillerinin altındaki baklayı çıkardılar. CHP'nin siyasi ayağını yönlendiren akıl hocalarının tasarladığı, medya ayağının da sahiplendiği rezerv spekülasyonunda, kritik eşik AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin net çıkışı ile aşıldı. Canikli gerek sosyal medya hesabı gerekse katıldığı tv programıyla lafı eğip bükmeden açık seçik konuştu. TBMM KİT Komisyonu Başkanı, bankacı kökenli Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın tweetleri de meselenin iyice aydınlanmasını sağladı. Son noktada ise bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan denkleme girdi ve yalan mimarisini yıktı, geçti" görüşünü savundu.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz