Abone Ol

Yandaş Sabah Gazetesi Deprem Yıkımlarından CHP, İyi Parti, HDP ve TMMOB'u Sorumlu Tuttu

Sabah gazetesi, 43 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan yıkımdan CHP, İyi Parti ve HDP ve TMMOB'u sorumlu tuttu

Yandaş Sabah Gazetesi Deprem Yıkımlarından CHP, İyi Parti, HDP ve TMMOB'u Sorumlu Tuttu

"İşte kentsel ihanet haritası" manşetiyle çıkan Sabah gazetesi, “Türkiye'de son 20 yılda yapılmak istenen birçok kentsel dönüşüm hamlesi, CHP'li belediyeler ile Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları öncülüğünde açılan davalarla engellendi” iddiasında bulundu.

“Türkiye'de depreme dayanıklı olmayan yapıların dönüştürülmesi amacıyla son 20 yılda çok sayıda kentsel dönüşüm projesi hazırlandığını, ancak, CHP'nin başını çektiği muhalefet partilerinin bu dönüşüm çalışmalarına destek yerine köstek olduğu” yazılan haberde, “32 il için hazırlanan riski alan, kentsel dönüşüm ve yenileme alanları projeleri CHP, İyi Parti, HDP'nin yanı sıra muhalefetle eşgüdümlü hareket eden Odalar tarafından yargıya taşındı” denildi. Söz konusu haberde imar barışına ise hiç değinilmedi.

Sabah gazetesinin haberinde, 32 ilde mahkeme kararıyla durdurulan riski alan, kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri ile yenileme alanlarının listesi aktarıldı. Haberde, “Buna göre Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen 279 riskli alan kararının 81'i, 21 yenileme alanının 4'ü, 181 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanından da 34'ü açılan davalarla engellendi” denildi.

Söz konusu haberde yer verilen harita şöyle: