Abone Ol

Yabancı Büyükelçiler artık Erdoğan'ın seçimi kaybedeceğini rapor etmeye başladı

Ankara’daki bazı diplomatik temsilciliklerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanacağı raporlarına kazanmayabileceği ihtimalini de eklemeye başladığı iddia edildi.

Yabancı Büyükelçiler artık Erdoğan'ın seçimi kaybedeceğini rapor etmeye başladı

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, Ankara’daki bazı diplomatik temsilciliklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanacağı raporlarına kazanmayabileceği ihtimalini de eklemeye başladığını yazdı.

Yetkin, Yetkin Report'ta kaleme aldığı yazısında; diplomatik camiada Erdoğan’ın kaybedebileceğinin de hesaba katılmaya başlamasının temel olarak iki anlama geldiğini söyledi:

“Hem ikili hem de çok taraflı ilişkilerde kendi uluslararası siyasetleri bakımından Türkiye’ye önem veren büyükelçilik ve kuruluşlar bütün yumurtaları aynı sepete koymakta, yani Erdoğan’ın garanti kazanacağı varsayımına dayanmakta daha temkinli davranacaklardır.

Bunun sonucunda Türkiye’deki seçim sonuçları üzerine yorum yapmaktan kaçınacak, 'Türk halkı kimi tercih ederse bizce makbuldür' söylemine geçecek, nötr konum alacaklardır. Zaten bunun işaretleri alınmaya başladı. Erdoğan’ın kalmasını isteyen Rusya dahi daha temkinli davranmaya başladı.”

Yetkin, "AB yetkilileri [Kemal] Kılıçdaroğlu’na Suriyelileri geri göndermenin başka yollardan kendilerine yönelmesi ihtimalinden Avrupa sağının duyduğu endişeyi ilettiler. Bu 'Erdoğan hiç değilse Suriyelileri Türkiye’de tutuyor' anlamına gelse de Ankara’dan gönderilen diplomatik raporların seçim rüzgârının yön değiştirmeye başladığı saptamasına işaret ediyor" yorumunu yaptı.