Abone Ol

Özcan Deniz'in abisi Ercan Deniz'e 5 yıl hapis şoku

Ya Sonra filmiyle ilgili ihbarın ardından açılan davanın ardından Özcan Deniz'in abisi Ercan Deniz'e hapis cezası istendi.

Özcan Deniz'in abisi Ercan Deniz'e 5 yıl hapis şoku

2011'de çekilen 'Ya Sonra' adlı film nedeniyle filmin yapımcısı olan Özcan Deniz'in ağabeyi Ercan Deniz için 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sabah gazetesindeki habere göre filmin çekildiği sırada Ercan Deniz'in sahte fatura düzenleyerek vergiden muaf olmaya çalıştığının tespit edildiği öğrenildi. İhbar sonrası Ercan Deniz hakkında savcılıkça adli soruşturma başlatıldı.

Özcan Deniz'e büyük şok, o film için ağabeyine 5 yıl hapis isteniyor Özcan Deniz'in ağabeyi Ercan Deniz, 2011'de "Ya Sonra" adlı filmi çekmeye karar verdi. Başrollerini kardeşi Özcan Deniz ve Deniz Çakır'ın paylaştığı film için iki milyon lira bütçe ayrıldı.

Filmin bütçesi için Hanifi Tekin'le anlaşan Deniz kardeşler, aldıkları para için sözleşme imzaladı.

Film çekildiği sırada Maliye Bakanlığı Vergi Denetleme Kurulu'nca Ercan Deniz'in, sahte fatura düzenleyerek vergiden muaf olmaya çalıştığı tespit edildi.

İhbar sonrası Ercan Deniz hakkında savcılıkça adli soruşturma başlatıldı.

İfade veren Ercan Deniz sahte olduğu iddia edilen belgelerin filme ait yapılan harcamaların fotokopisi olduğunu; belgelerin aslının ise filmin diğer ortağı tarafından açılan davada delil olarak saklandığını ileri sürdü.

İstanbul Adliyesi Kaçakçılık Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma sonunda, Ercan Deniz hakkında, "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan dava açıldı.

Beş yıla kadar hapsi istenen Deniz, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.