Abone Ol

Whatsapp, Twitter ve Facebook neden kesildi?

Whatsapp'ta neden mesajlar gitmiyor? Facebook ve Twitter'da neden bağlantı yavaş?

Whatsapp, Twitter ve Facebook neden kesildi?

Sabah saatlerinde Whatsapp'ta mesajların gitmemesi ile fark edilen sorun vatandaşlar tarafından günün en çok konuşulan konuları arasında, Whatsapp'ta yaşanan sorunun ardından Facebook ve Twitter'da yaşanan bağlantı sorununun ardından internet erişimi tamamen yavaşladı.

İlk ve net açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi: Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Arkadaşlar güvenlik açısından zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner.

Whatsapp, Twitter ve Facebook neden kesildi? - Resim: 1Yasaklı internet sitelerine nasıl girilir? VPN nedir?

Sabah saatlerinde meydana gelen Whatsapp, Twitter ve Facebook'taki erişim sorunu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Yıldırım yaptığı açıklamada 'Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Arkadaşlar güvenlik açısından zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner' dedi.

Vatandaşlar sabah saatlerinden beri Whatsaap ve Facebook Twitter'a erişim sıkıntı yaşıyor.

Bu uygulamalar üzerinde herhangi bir mahkemeden çıkan erişim yasağı bulunmuyor.

Kullanıcıların bir kısmı Whatsapp'tan mesaj gönderemezken, kimi de gelen mesajları çok geç görebiliyor. Benzer şekilde VPN araçlarını kullanmadan sosyal medya mecralarına girmekte de  ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

HDP millet vekillerine operasyon

İnternet ve sosyal medyadaki yavaşlamanın HDP'li milletvekillerine yönelik operasyonlarla ilgili olduğu tahmin ediliyor.