Abone Ol

Vodafone Arena'da Erdoğan posterleri!

Beşiktaşlıların yaklaşık üç yıldır beklediği yeni stadı Vodafone Arena nihayet açılıyor. Stad gelin gibi süslendi. Stadın açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra Atatürk ve Davutoğlu posterleri de asıldı.

Vodafone Arena'da Erdoğan posterleri!

2014 yılının Haziran ayında yıkımına başlanan ve siyasi sebeplerden dolayı birçok kez inşaatı durdurulan Beşiktaş'ın yeni stadı bugün görücüye çıkıyor. Üç kez açılışı yapılması planan Vodafone Arena'nın bugün protokol açılışı yapılacak. Açılışa divan kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve milletvekilleri davet edilecek. Açılışı saat 16:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

CHP’Yİ ERDOĞAN TOPRAK TEMSİL EDECEK
Fikret Orman'ın da sıklıkla dile getirdiği, ''Tayyip Bey olmasaydı bu stadı açamazdık'' sözlerinden sonra açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının uygun görüldüğü öğrenildi. Öte yandan açılışa Abdullah Gül ve Bülent Arınç da katılacak. Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsilen de Erdoğan Toprak, Vodafone Arena'da hazır bulunacak.

AÇILIŞLAR BİTMEYECEK
İkinci açılış ise taraftarlarla birlikte yapılacak. Yarın Bursaspor'la karşılacak olan Beşiktaş'ta taraftarlar Vodafone Arena'yı ilk kez görmüş olacaklar. Zorlu maç öncesi taraftarlar da eve dönüşü kutlayıp, mabedi karnaval yerine çevirecek. Başkan Fikret Orman'ın da, ''Açılışlar bir dahaki seneye kadar bitmeyecek. 40 gün 40 gece açılış yapacağız'' demişti.

DÜNYANIN EN MODERN STADI
Siyah-Beyazlı kulübün yapımı için 350 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı Vodafone Arena, dünyanın en modern statlarından biri olarak gösteriliyor.

Türkiye'nin ilk akıllı stadı Vodafone Arena'ya isim sponsoru olan İngiliz firması, Dolmabahçe'deki stadın teknolojik altyapısı için 10 milyon doları aşan bir yatırımda bulundu.

STAT DEĞİL YAŞAM MERKEZİ
Futbol maçlarının dışında stat, aynı zamanda eğlence merkezi olacak. Vodafone Arena, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek. Statta Beşiktaş Müzesi ve Kartal Yuvası mağazası yer alacak. Müzenin interaktif bir özelliğe sahip olacağı, ayrıca stattaki Kartal Yuvası'nın da Türkiye'deki en büyük satış mağazası olacağı öğrenildi.

STADIN KAPASİTESİ 41 BİN 903 KİŞİLİK
VODAFONE Arena'nın kapasitesi, 41 bin 903 kişi olarak belirlendi. Statta 147 loca yer alırken, 2 bin 150 de VIP koltuk bulunuyor. Locaların arka bölümündeki kafeterya, yemek alanları da maç dışında diğer zamanlarda da kullanılabilecek. Loca satışından büyük gelir elde edecek Beşiktaş kafeterya, VIP ve yemek alanlarının işletmesinden de kira alacak.

DENİZ SEVİYESİNİN ALTINDA...
DOLMABAHÇE'DEKİ statta saha zemini deniz seviyesinin altında bulunurken, siyah-beyazlı ekip karşılaşmalarını eksi 3,5 metrede yapacak. Vodafone Arena'daki bir diğer dikkati çeken ayrıntı ise hibrit çim oldu. Türkiye'de ilk kez Nevzat Demir Tesisleri'nde uygulanan hibrit çimi yapan firma, Vodafone Arena'nın zemini için son teknolojiyi kullandı.

DESİBEL KAYBI OLMAYACAK
VODAFONE Arena'nın ses sistemine de büyük önem verildi. Stadın ses sistemi için İtalyan bir firmayla çalışılırken, seslerin kale arkasındaki tek bir skorboardun yanında bulunan hoparlörlerden çıkacağı ve sesin 184 metre desibel kaybına uğramadan yayın yapacağı belirtildi. Ses sisteminin gelecek 10 yılın teknolojisine sahip olduğu ifade edildi.