Abone Ol

Veli Küçük 300 bin verdi! Nuriş işini bitirdi!

Ergenekon Davası’nda dinlenen gizli tanık Hisar, Sabancı suikastının faillerinden Mustafa Duyar’ın öldürülmesiyle ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Veli Küçük 300 bin verdi! Nuriş işini bitirdi!

Hisar, Duyar’ı Ergenekon tutuklusu Veli Küçük’ün 300 bin dolar karşılığında Ergin kardeşlere öldürttüğünü söyledi

Birinci Ergenekon Davası’nda dinlenen Gizli Tanık Hisar, mahkemeye dilekçe sunarak kimliğini açıklamak istediğini belirtti. Mahkeme heyeti talebi oybirliğiyle kabul etti, sanıklar da artık "gizli olmayan" tanık Hisar ile yüzleşleşti sesini duydu. Gizli Tanık Hisar, konuşurken gözyaşına boğuldu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 31’i tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 224. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin bitişiğinde bulunan büyük salonunda yapılan duruşmada, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Sedat Peker, Ergün Poyraz ve Mehmet Zekeriya Öztürk ile 16 duruşmadan men cezası verilen tutuklu sanıklar İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Özkan Kurt katılmadı.

GİZLİ TANIK HİSAR DİLEKÇE SUNDU

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık Hisar’ın dinleneceğini belirtti. Mahkeme Başkanı Özese, Hisar’ın mahkemeye bir dilekçe sunduğunu ve tanığın kimliğini açıklamak istediğini sanıkların huzunda ifade vermek istediğini açıkladı. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tanığın talebinin kabul edilerek sanığın huzurda açık kimliğiyle ifade vermesini ancak tanığın kimliğinin açıklanmasıyla ilgili yayın yasağı konulmasını istedi. Mahkeme Heyeti Gizli Tanık Hisar’ın talebini oybirliğiyle kabul etti. Başkan Özese ayrıca haberlerde gizli tanığın adının açıklanmasına yasak getirdi.

GİZLİ TANIĞA HAKLARI HATIRLATILDI

Gizli tanık odasında kimlik tespiti yapılan Gizli Tanık Hisar daha sonra sanıkların basının ve izleyicilerin bulunduğu duruşma salonuna jandarma eşliğinde getirildi. Tanıklık yemini yaptırılan Gizli Tanık Hisar’a hakları hatırlatıldıktan sonra dinlendi. Gizli Tanık Hisar, "Ben 10 yıl cezaevinde kaldım. 1992 yılında Kırklareli Cezaevi’ndeydim. Mustafa Duyar yurt dışında teslim olunca oraya getirildi" dedi. Özdemir Sabancı suikasti faili Mustafa Duyar ile kısa sürede samimi olduklarını anlatan Hisar, "Mustafa Duyar ile 24 saat beraber kaldık. Duyar sürekli rahatsız ediliyordu. Birşeyler anlatmak istiyordu. Özdemir Sabancı’nın neden öldürmek istendiğini anlatmak istiyordu ancak kimseye güvenemiyordu" dedi.

BAŞGARDİYAN DUYAR’IN ÖLDÜRÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ

"’Zafer’ isimli başgardiyan bana Mustafa Duyar’ın öldürüleceğini söyledi" diyen Hisar, Ben Kırklareli başsavcısı ile görüşerek herşeyi anlattım. Başsavcı, ’Cezaevinde olmaz öyle şey’ dedi. Daha sonra ben ve Mustafa Duyar tekrar başsavcı ile görüştük. Duyar, güvenlikli diye Muğla’ya gidecekti ama Afyon’a gönderildi. Sonra, olayı öğrendiğimi için benim de öldürüleceğimi öğrendim" dedi.

GİZLİ TANIK HİSAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Gizli tanık Hisar, "Cezaevinde kalan tutuklulular Ahmet Yergüder, Sami Tokur ve başgardiyanın da aralarında bulunduğu 13 kişi odama geldi. Bunlar Karagümrük çetesinin bir numaralı adamlarıdır. Beni darp ederek ’öldü’ diye bıraktılar. Bir gözümü kaybettim. Bu olayın ardından Mustafa Duyar da Afyon Cezaevi’nde öldürüldü" şeklinde konuştu. Bu olaylar nedeniyle travma yaşadığını gözyaşları içinde anlatan Hisar’a, Mahkeme Başkanı Özese, "Duygulanmadan anlatın, buyrun" dedi. Eski DGM savsısı Talat Şalk’ın, Mustafa Duyar’ın ölümüne ilişkin ifadesine başvurmak istediğini söyleyen Hisar, güvenlik nedeniyle ifade vermediğini belirtti.

VELİ KÜÇÜK İLE İLGİLİ İDDİALAR

Gizli tanık Hisar, kendisinin darp edilmesi ve Musafa Duyar’ın öldürülmesi olayından Kırklareli başsavcısı, 1. ve 2. cezaevi müdürünün haberi olduğunu iddia etti. Veli Küçük ile ilgili de idialarda da bulunan Gizli Tanık Hisar, "Veli Küçük, ’ağa’, ’reis’ ’başkan’ olarak tanınıyor. Bu insanlara 300 bin dolar verildiğini biliyorum. Karagümrük çetesine bu para Veli Küçük tarafından ödendi ya da aracılarıyla ödedi. Parayı da Sabancı ailesinden aldıklarını tahmin ediyorum. Veli Küçük cebinden bu kadar parayı veremez. ’Sizin adınıza cezaevinde öldürdük’ diye Sabancı ailesini de susturmuşlardır. Sabancı ailesinin de bildiklerini anlatması lazım. Ben Veli Küçük Bey’den de davacıyım. Olayda azmettiren kendisidir. Beni ve Mustafa Duyar’ı vuran aynı kişiler. Bunlar ’Ağa tarafından 300 bin dolar ağabeylere ödenmiştir’ diyor. Yani Vedat ve Nuri Ergin kardeşlere ödenmiştir" diye iddialarda bulundu.

"BENİMLE BİR DAHA GÖRÜŞME"

Mustafa Duyar’ın öldürülmesinden sonra Duyar’ın eşi Semra Duyar Polat’ın Kırklareli Cezaevi’ne 3 kez kendisini ziyarete geldiğini anlatan Hisar, "Semra ile görüşmek istemedim. Semra’nın yanına zoraki götürüldüm. ’Ağzından birşey kaçırırsın seni de beni de öldürürler. Dışarı çıkınca daha sonra anlatırım. Benimle bir daha görüşme" dedim. Görüşmemizde Semra bana birşey söylemedi. Konuşamazdım zaten ailemi de öldürürlerdi diye korkuyordum" dedi. Duruşmaya öğle arası verildi. (Vatan)