Abone Ol

Vatanım Sensin dizisi nerede çekiliyor? Tam 50 ülke...

İzleyicileri ekrana kilitleyen ve şimdiden efsaneler arasına girmeyi başaran Kanal D’nin başarılı dizisi Vatanım Sensin ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar.

Vatanım Sensin dizisi nerede çekiliyor? Tam 50 ülke...

Başrollerinde Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Baki Davrak, Okan Yalabık gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi Vatanım Sensin, izlenme rekorları kırmaya devam ediyor. En son Muhteşem Yüzyıl dizisi projesiyle Padişah Kanun-i Sultan Süleyman rolünde izlediğimiz Halit Ergenç, Vatanım Sensin dizisinde Binbaşı Cevdet karakterini canlandırıyor. Dizide Ergenç’e gerçek hayattaki eşi Bergüzar Korel, Azize karakteriyle yine karısı olarak eşlik ediyor. Diziyle ilgili merak edilen konuların başında ise “Vatanım sensin nerede çekiliyor?” sorusu geliyor. Vatanım Sensin son bölüm ile ilgili merak uyandırırken gelin dizinin konusuna ve nerede çekildiğine bakalım…

Vatanım Sensin Dizisi Nerede Çekiliyor?
Sevilen dizi Vatanım Sensin, konusu ve oyuncularının performanslarının yanı sıra dizinin çekildiği mekanlar ve yaratılan muhteşem atmosfer ile de takdir topluyor. Vatanım Sensin dizisinin ana çekim mekanı İstanbul’da kurulan ve konuya uygun dizayn edilen dev bir plato. 1900’lü yılların başını anlatan bir dönem dizisi olan Vatanım Sensin, bunun yanı sıra İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de dönemin dokusuna göre seçilen ve döneme uygun olarak çekime hazırlanan mekanlarda da kayda alınıyor. Kemeraltı ve Kordon gibi mekanlarda yer alan yapılar, dönemin mimarisine uyarlandı. Dizideki Selanik sahneleri İzmir’de yer alan bazı bölgelerin o atmosfere uyarlanmasıyla oluşturuldu. Dizinin arka planında oldukça kalabalık bir set ekibi yer alıyor.

Vatanım Sensin dizisi nerede çekiliyor? Tam 50 ülke... - Resim: 1

Vatanım Sensin Dizisinin Konusu
Halit Ergenç tarafından hayat bulan karakter Cevdet, Balkan savaşının sonlarına doğru Selanik’te görev yapan bir binbaşıdır. Cevdet, karısı Azize’ye ve ailesine çok bağlıdır. Kardeşi gibi gördüğü Tevfik ile birlikte cephede beraber savaşır ve vatan topraklarını savunurlar. Hain bir olay Cevdet’i ailesinden kopartır ve Azize Selanik’ten İzmir’e gelir. Tevfik Azize’ye karşı duygular beslemekte ancak bunu saklamaktadır. Azize kayınvalidesi ve çocukları ile zorlu bir yaşam mücadelesine girer. Bu mücadele devam ederken İzmir’in Yunan ordusu tarafından işgal edileceği haberi gelir. Bu işgal Azize ve ailesine geçmişten de büyük bir sürpriz getirecektir.

Vatanım Sensin dizisi nerede çekiliyor? Tam 50 ülke... - Resim: 2

Dizi İhracatında Rekor Kırabilir
Kanal D’de yayınlandığı günden bu yana ülke çapında izlenme oranlarında birinciliği kimseye kaptırmayan dizi Vatanım Sensin, daha ilk sezonunu tamamlamadan 50 ülkeye ihraç edildiği açıklandı. Onur Güvenatam ve Nermin Eroğlu’nun yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Yağmur Taylan ve Durul Taylan kardeşler oturuyor.

Milliyet