Abone Ol

Van'da 5.4 büyüklüğünde deprem: İşte o görüntüler

Van’ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Van'da 5.4 büyüklüğünde deprem: İşte o görüntüler

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 13.03 sıralarında Van'ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremle ilgili şimdiye kadar herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Van Valiliği: "Herhangi olumsuz bir durum yok"

Van Valiliği, Özalp merkezli saat 13.03'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum olmadığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'İlk taramalarda hasar gözükmüyor'


'Van'da 13.03'de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var'

Vali Bilmez: “Hasar gören evlerimiz var”

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesindeki 5.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmadığını ancak hasar meydana geldiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, “Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramalarda bir köyümüzde bir evin kısmen yıkıldığını, bunun dışında herhangi bir can ve kal kaybı olmadığını ama hasar gören evlerin bazı köyler olduğunun ilk bilgilerini aldık. Ekiplerimiz sahaya doğru hareket ettiler. Hasar tespit çalışmalarına başlandı” dedi.

Vali Bilmez, AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleriyle Özalp ilçesine geçti.