Abone Ol

Uyanış Büyük Selçuklu 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Uyanış Büyük Selçuklu ilk bölümde ne oldu?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ilk bölümü nefesleri kesen sahnelerle izleyiciden olumlu not aldı. Dizinin 2. fragmanında Sultan Melikşah, Nizamülmülk'ten doğduğunda herkesten gizlenen oğlunu geri getirmesini istiyor.

Uyanış Büyük Selçuklu 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı

TRT 1’in yeni sezondaki en iddialı dizilerinden biri olan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi ilk bölümüyle 28 Eylül 2020 akşamı ekranlardaki yerini aldı.

“Uyanış: Büyük Selçuklu” daha birinci bölümünden itibaren yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca izleyiciyi ekran başına adeta kilitledi.

Dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi, büyük ses getirerek, izlenme açısından, AB’de ve ‘tüm kişiler’ ölçümlerinde, zirveye oturdu. Ayrıca dizi, sosyal medyada da büyük bir ilgi odağı haline gelerek, TT Trend-Topic (en çok atıfta bulunulan) paylaşımlar arasında yerini aldı.

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçen Melikşah ve onun oğlu Sencer’in hikayesinin işlendiği dizide, aynı zamanda, Büyük Selçuklu Devleti’nin mücadelesi, Türk-İslam medeniyeti, ilim ve bilim hayatı da anlatılıyor.

Aylar süren bir çalışmayla, dev bir prodüksiyonunun ürünü olan ve ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisi; etkili senaryosu, güçlü oyuncu kadrosu, görsel efektleri, çarpıcı çekim teknikleri ve akıcı anlatımıyla büyük bir beğeni topladı.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisi kostümleri, savaş sahneleri, arka planıyla büyük ses getirdi. Çekiminde büyük ölçüde TRT’nin kendi film platosundan yararlanılan dizinin Yapımcılığını ve Genel Yönetmenliğini Emre Konuk yapıyor, senaryosu ise Serdar Özönalan ile birlikte yine Emre Konuk’un kaleminden çıkıyor.

“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU İLK BÖLÜMDE YAŞANANLAR

Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın hain bir suikast sonucunda şehit olmasının ardından oğlu Melikşah tahta geçer. Aynı gün Hatunu Başulu’yu da kaybeden Melikşah derinden sarsılır.

Selçuklular dışarıda Bizanslılar ve Fatimi Devleti ile durmadan çatışırken, içerde de Hasan Sabbah'ın başını çektiği Batıniler her tarafa yayılmış halde Selçuklu'yu içten içe kemiriyorlardır.

Melikşah'ın bu yolda en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları ve irfan sahibi kişiler olacaktır. Babasız büyüyen Sencer, Nizamülmülk'ün tedrisatından geçerek idealist bir kahramana dönüşür ve Melikşah'ın fedaisi olmayı başarır.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 2. BÖLÜM İLK FRAGMANI

Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah'ın hatunu olmanın verdiği güçle devlete hakim olmak istiyordur.

Fakat onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah'ın anası Seferiye, Melikşah'ın oğlu Tapar'ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olacaktır.