Abone Ol

Gazetecilik Başarısı: Usta Yazar Yavuz Donat Halkın Geçim Derdini Yeni Keşfetti

Sabah gazetesi yazarlarından gazeteci Yavuz Donat, yayınladığı köşe yazısında artan enflasyon ve hayat pahalılığına değindi. Halkın yaşadığı geçim derdini köşesine taşıyan Donat, "Ankara'nın gündemi ile halkın gündemi arasında dağlar kadar fark var."

Gazetecilik Başarısı: Usta Yazar Yavuz Donat Halkın Geçim Derdini Yeni Keşfetti

Türkiye’deki 81 şehri gezen Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, “Ankara’nın gündemi ile halkın gündemi arasında dağlar kadar fark var” değerlendirmesinde bulundu. Donat, insanların karşılaştığı hayat pahalılığını konu edindiği yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Rauf Denktaş Pazar Yeri... Kıbrıs'ın efsane liderinin adını taşıyan caddenin üzerinde. Pazarcı diyor ki... 'İşler durgun.' Alışverişe gelen teyze diyor ki... 'Her şey ateş pahası.' Yanımıza yaklaşan bir Kırıkkaleli... Emekli öğretmen... Diyor ki: 'Pahalılığın nedeni akaryakıt fiyatları... Akaryakıt ucuzlamadan çarşının ateşi düşmez.' Pazarı dolaşmaya devam. Pazarcının biri, 'Millet cebindeki parayı bayramda tüketti' diye konuşuyor.

Diğeri... Müşterinin, 'iki kilogram yerine bir kilogram sebze-meyve almaya başladığını' söylüyor. Editörümüz Yaşar Önel, 'Seçim... Siyaset... Parti' konusunu açacak oluyor... 'Pazar anketi' için. Ama... Pazarcı da, müşteri de 'siyasete, seçime karşı soğuk'.' Ekonomi sohbetinde, herkesin söyleyeceği söz var... Hem de uzun uzun. Siyasete gelince... İnsanlar suskun. Özetle... Ankara'nın gündemi ile halkın gündemi arasında dağlar kadar fark var."