Abone Ol

Ünlü yazarlardan trans bireylere dayanışma mektubu

Stephen King ve Margaret Atwood’un da imzacıları arasında bulunduğu yazar grubundan trans bireylerle dayanışma adına açık mektup: “Önemli olan zamirlerinizdir. Önemli olan sizlersiniz”

Ünlü yazarlardan trans bireylere dayanışma mektubu

İmzacıları arasında Stephen King, Neil Gaiman, Margaret Atwood ve Angie Thomas gibi yazarların olduğu bir grup aydın, trans bireylerle dayanışmak amacıyla bir açık mektup yayınladı.

Açık mektup, “Bizler yayın dünyasının çeşitli alanlarından yazar, editör, gazeteci, temsilci ve profesyonelleriz. Sözcüklerin gücüne inanıyoruz. Tarihin eğrisini adalet ve hakkaniyete doğru bükmeye yardımcı olmak adına kendi üzerimize düşeni yapmak istiyoruz” sözleriyle başlıyor.

Bu doğrultuda kendini ikili cinsiyet sistemi içinde konumlandırmayan insanların varlığına vurgu yapan mektupta, “Trans kadınlar trans kadınlardır, trans erkekler trans erkeklerdir, trans hakları trans haklarıdır. Önemli olan zamirlerinizdir. Önemli olan sizlersiniz. Seviliyorsunuz.”

Independent’ın haberine göre, mektubun diğer imzacıları arasında Roxane Gay, John Green ve NK Jemisin de bulunuyor. Mektup, ABD’de yayın dünyasından 1200’ü aşkın kişi tarafından imzalanmış bulunuyor.

Bu açık mektubun, trans bireyler konusundaki görüşleri nedeniyle eleştirilen Harry Potter yazarı JK Rowling’e destek amacıyla karşıt görüşlü bir açık mektuba cevaben imzalandığı belirtiliyor.

Rowling tartışmanın fitilini ateşleyen açıklamasında “Cinsiyet gerçek değilse, küresel olarak kadınların yaşanan gerçekliği silinir” diye ifade etmişti.